De fermette is nog steeds het populairst bij de Vlaming.
Volledig scherm
De fermette is nog steeds het populairst bij de Vlaming. © Mine Dalemans

Vlaming blijft verknocht aan fermette en gruwt van hoogbouw

De fermette op het platteland geniet nog steeds de voorkeur, zo vat Knack de woonsurvey bij 3.000 Vlaamse huishoudens van het Vlaams Agentschap Wonen samen. "Het zal knap lastig worden om de Vlamingen te overtuigen slimmer, kleiner en gestapeld te gaan wonen", concludeert het weekblad.

11 reacties

  • Ludo Hermans

    5 jaar geleden
    Elke politieker zou in een fermette moeten kunnen wonen! Je grootheidswaanzin verdwijnt er als sneeuw voor de zon. Des lands redding!
  • victor vandesande

    5 jaar geleden
    Wij hebben meer dan 40 jaar gewerkt en belastingen betaald voor ons huis met tuin,en verder aan niemand iets moeten vragen om bij te springen .laat ons dan ook van onze tuin en rust genieten inplaats van inzo'n benepen kiekenkot te gaan wonen op het 15e...
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Een half jaar terug kon je hier lezen dat de fermette out was en ze niet aan de straat-stenen kwijt geraakt,denk eerder dat het een bericht was om de prijzen van zo'n woningen de grond in te boren ,nu eerlijk ,wie wil nu niet op zijn gemak alleen wonen .
  • viaene philippe

    5 jaar geleden
    Ja waarom niet,een eigen huis een plek onder de zon is toch helemaal anders dan 24 hoog wonen en je vrijheid dat is niet te vatten hoeveel plezier je daaraan hebt,geen last geen gezaag en toch iets mooi hebben waar je van houdt.
  • Hubert Vanmechelen

    5 jaar geleden
    Juist mr. P. Decauwers, het teveel aan mensen is problematisch en daardoor worden de tekorten op zowat elk vlak steeds groter. Het echte probleem is dat er geen politici of bewegingen zijn die daar iets willen of durven aan doen. Het zal dus knap lastig worden om daar een draagvlak voor te vinden !