Bubacarr Sanneh.
Volledig scherm
Bubacarr Sanneh. © Photo News

Coucke legt uit hoe ‘man van 8 miljoen’ Sanneh bij Anderlecht belandde: “‘Please, andere namen’, vroegen we. Maar hij hield vast aan twee opties"

Belgisch voetbalAnderlecht-voorzitter Marc Coucke was vanavond te gast in Eén-praatprogramma ‘Van Gils & Gasten’. De ondernemer had het net als in onze weekendkrant vooral over de moeilijke periode die paars-wit doormaakt. Eén van de exponenten van de malaise is de transfer van Bubacarr Sanneh. Coucke legde uit hoe de ‘man van 8 miljoen’, die al maanden wegkwijnt op de bank, in Anderlecht belandde.

21 reacties

  • kevin dauphin

    5 jaar geleden
    Doet me denken aan stanciu... Lijkt mij toch zeer straf dat een trainer de uiteindelijke beslissing krijgt over budgetten in de miljoenen... Coucke kan dus nog steeds zijn verantwoordelijkheid niet nemen, hij zwaait er de plak dus hij is verantwoordelijk en niet een trainer waarvan zijn handtekening niks uitmaakt onder een contract van 8 miljoen dus en dit gaat over 1 speler maar Zulj en co is ook de trainer zijn fout zeker
  • jan sergooris

    5 jaar geleden
    Had men Sanneh al niet te koop aangeboden bij AA Gent.En toen heeft Hein Vanhaezebroek zich tegen die transfer zich verzet.Waarom dan bij Anderlecht niet?
  • Gil Groenewijn

    5 jaar geleden
    Het mag blijkbaar niet gezegd, blijkt nog eens. Waarom niet eigenlijk ? Wat ? Dat Chef Voetbal een vuil spel speelde door zijn' Hein' ( niet die grote trainer) een negatief interview af te nemen en te publiceren. Dan begon de echte miserie met supporters. Coucke heeft 0,0 schuld aan de situatie. Hein kon geen systeem maken met beschikbare spelers, maar klagen des te meer. Coucke maakte het duidelijk.
  • Tim Peeters

    5 jaar geleden
    Heintje Bayat is geen heilige hoor. 1 boerenjaar bij Gent (overigens met 16 spelers van Bayat in de kern) Daarna via Bayat naar Anderlecht waar Weiler gewipt werd - die speelde tenslotte alleen kampioen en haalde de kwartfinale van de CL en durfde luidop te zeggen dat 7 miljoen geven voor een modale speler als Kums belachelijk was.
  • marc germeau

    5 jaar geleden
    Jeroen, ik zal het je eens uitleggen. Trainer geeft zijn wensen door over het type speler; Voorzitter en bestuur leggen de maximale som vast; met die 2 gegevens schiet scouting in actie; bestuur stelt gevonden spelers voor; trainer kiest vanuit tactische en technische criteria of andere. Eén element wordt hier niet aangeboord: makelaars. Zat Sanneh bij Bayat of niet? Heb ik nu gelezen dat VanHaezebrouck NIET een keer is gaan kijken naar de speler ? Dat is pas ongelofelijk...