De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin.
Volledig scherm
De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin. © Getty Images

Amerikaanse belastingdienst geeft aangiften Trump voorlopig niet vrij

De Amerikaans belastingdienst IRS heeft de belastingaangiften van president Donald Trump niet overgedragen aan een commissie van het Huis van Afgevaardigden. De deadline hiervoor lag op dinsdagavond 23 uur. Minister van Financiën Steven Mnuchin liet weten dat hij niet kon ingaan op het verzoek “totdat is vastgesteld dat het in lijn is met de wet". De minister denkt op 6 mei meer duidelijkheid te kunnen geven.

8 reacties

  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    "Naar verwachting stappen de partijgenoten van Trump naar de rechter om te voorkomen dat de aangiften vrij worden gegeven": dat zouden ze niet doen als hij niets te verbergen had.
  • Steve Warson

    5 jaar geleden
    Fons Casteels, je hebt hier al teveel gelogen. Je geloofwaardigheid ben je reeds lang kwijt. Iedere Trump lemming zou zijn zelfverklaarde halfgod moeten aanmoedigen om de belastingaangiftes vrij te geven. Daarmee levert hij immers het ultieme bewijs dat hij volledig onschuldig is aan alle tenlasteleggingen. Iedereen mag toch zien hoe eerlijk hij wel is?
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    moest het zo zijn dat de wet duidelijk stelt dat belasting aangiften niet mogen opgevraagd worden zal men die ook niet opvragen ! blijkbaar is dat niet zo ! groot verschil tussen niet moeten geven en niet mogen vragen.
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    het zou overal wet moeten zijn dat ministers en presidenten hun belastingen vrijgeven. zo weet het volk waaraan en waaraf.
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    De Democrats moeten de wet naleven. In de wet staat dat het Congress inzage mag krijgen in de belastingaangifte van de president, eens die aangifte afgerond is. En dat is nog niet het geval: Trump is nog in discussie met de Belastingdienst. En dus moeten de Democrats en de linkse MSM nog even wachten. Wat de aangifte 2013-2016 betreft: toen was Trump nog geen president, en dus heeft hij zoals elke Amerikaan recht op de privacy daarvoor.