N-VA-voorzitter Bart De Wever en Groen-voorzitter Meyrem Almaci.
Volledig scherm
N-VA-voorzitter Bart De Wever en Groen-voorzitter Meyrem Almaci. © BELGA

Peiling: N-VA blijft grootste partij in Vlaanderen, Ecolo wint terrein in Wallonië

Mochten er vandaag verkiezingen plaatsvinden, dan zou N-VA met ruime voorsprong de grootste partij van Vlaanderen zijn. CD&V, Groen en Open Vld strijden op ruime afstand voor de tweede plaats. PVDA stijgt boven de kiesdrempel. Ecolo wordt in Wallonië de tweede grootste en blijft in Brussel de grootste. Dat moet althans blijken uit een peiling van VRT en De Standaard, waarvan de resultaten vandaag werden bekendgemaakt.

106 reacties

  • raymond van der craen

    5 jaar geleden
    Wat opvalt in deze peiling is ten eerste dat Groen en Ecolo de grootste fractie gaan vormen in de federale regering. Anderzijds zal de vorming van een federale regering kwasi ommogelijk worden gezien Vlaanderen rechts zal stemmen en Walonië links tot uiterst zal stemmen!
  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    Het enige wat de van Groen hebben is veel praat en getetter, Calvo en Almaci spannen de kroon met hun onbeleefde uitspraken.
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    Fons Casteels zegt: ' Als ze voor de NVA stemmen, dan komt er weliswaar geen onafhankelijkheid van Vlaanderen, maar dan gaat de werkende Vlaming niet zo gepluimd worden zoals Groen en de PS dat van plan zijn.' -- Klopt, als men N-VA stemt komt er nooit een onafhankelijk Vlaanderen; de transfers naar Wallonië zullen blijven doorgaan, zodat de hard werkende Vlaming verder gepluimd wordt. Het VB daarentegen wil noch door de Franstaligen, noch door Groen en de PS gepluimd worden.
  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    Als N-VA in Vlaanderen wint zullen de Vlamingen het geweten hebben. Op nationaal vlak willen ze dan niet in de regering om eens goed oppositie te kunnen voeren. Al moeten ze het land blokkeren .
  • Lydie Teblick

    5 jaar geleden
    N-VA stemmen is zekerheid ! Groen en Ecolo is afgang voor België ! Het failliet van België !