EPA
Volledig scherm
© EPA

Ondanks bezorgdheden om spionage: Huawei mag helpen bij uitbouw Brits 5G-netwerk

De Britse premier Theresa May geeft de Chinese telecomreus Huawei groen licht om te helpen bij de uitbouw van het Britse 5G-netwerk. Dat berichten lokale media. De Nationale Veiligheidsraad, die door de premier wordt voorgezeten, kwam gisteren overeen dat Huawei in beperkte mate mag bijdragen aan de gedeeltelijke uitbouw van het netwerk. Er wordt dan gedacht aan antennes en andere "minder essentiële" infrastructuur, schrijft de Daily Telegraph.

3 reacties

  • robrecht Peeters

    5 jaar geleden
    Wie de BBC Panorama reportage zag over Huawei 5G wrijft zich wel wat in de ogen .Maar ja van de 30 landen waar Huawei reeds een contract afsloot voor de installatie van 5G telt men 18 Europese landen.En deze welke het deden zonder voorkennis van deze problematiek en zich wilden terugtrekken werd aan het verstand gebracht dat ze dan verdere handel met China op hunne buik konden schrijven.
  • Roland Jeronimus

    5 jaar geleden
    Het lijkt inmiddels wel Amerika tegen de rest van de wereld. Nog even en we worden immuun voor de dreigementen. Zolang je geen Amerikaanse producten koopt kun je niet geconfronteerd worden met de dreigementen. Zolang je bedrijf niet afhankelijk is van export naar Amerika kun je niet met dreigementen worden geconfronteerd. Een gezonde risicospreiding is het beste antwoord.
  • marc decherf

    5 jaar geleden
    Ik begrijp wel dat America dit liever zou doen dan kan America spioneren. Kijk maar naar Facebook en al de rest.