REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Dodentol aanslagen stijgt naar 359, “een van daders studeerde in het Verenigd Koninkrijk en Australië”

De slachtofferbalans na de bloedige zelfmoordaanslagen van zondag in Sri Lanka is verder opgelopen tot 359 doden. Verschillende mensen die bij de aanslagen gewond raakten, bezweken de voorbije uren aan hun verwondingen. Een van de zelfmoordterroristen studeerde in het Verenigd Koninkrijk en Australië, aldus de Sri Lankaanse minister van Defensie Ruwan Wijewardene.

21 reacties

  • Jean Wachtelaer

    5 jaar geleden
    De prijs "Honoré de teel-Balzac" gaat deze week naar ene Malcolm Ranjith. De man (in vrouwenkleren) is aarsbisschop van Colombo. Hij maakte zich voor eeuwig en altijd belachelijk met de uitspraak dat indien de regering hem op de hoogte had gebracht van de terreurplannen, hij alle Paasvieringen zou afgelast hebben.
  • Gerd Peeters

    5 jaar geleden
    Wat bezield die succesvolle mensen om zoiets te doen? Is religie zoveel belangrijker dan hun carrière en leven?
  • Miguel Leboucq

    5 jaar geleden
    Inderdaad Filip, na de aanslag in Nieuw-Zeeland was er "wereldwijde verontwaardiging". Nu is het bijna "och ja, het is een culturele gewoonte". De politiekers hebben duidelijk hun kamp gekozen.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Niets dat die islamitische fundamentalisten ook maar enigszins kan verontschuldigen. Maar in de VS zijn er meer Joods geïnspireerde aanslagen dan islamitische. Die komen alleen niet in het nieuws. Wereldwijd veel meer terroristische aanslagen en doden door groeperingen die gedreven worden door separatistisch nationalisme. in Noord-Ierland alleen al 3300 doden door terreur. Het is niet zo dan islamieten meer terroristische groeperingen hebben. Maar die zijn nu actiever en nieuws.
  • Mimo mobo

    5 jaar geleden
    Ik veroordeel deze daad ten stelligst Maar hoeveel doden hebben de christenen op hun geweten in Irak door een onligitieme oorlog tegen soeverein land onder het mom van gefabriceerde leugens het waren geen1000 maar 100duizenden nu doet men precies of christenen allemaal heiligen zijn