Kristof Calvo (Groen) als premier? "De schrik slaat mij om het hart", zegt Bart De Wever (N-VA).
Volledig scherm
Kristof Calvo (Groen) als premier? "De schrik slaat mij om het hart", zegt Bart De Wever (N-VA). © Belga

Kristof Calvo als nieuwe premier? "De angst slaat mij om het hart, dat moeten wij tegenhouden”, zegt De Wever

N-VA-voorzitter Bart De Wever is opnieuw de populairste politicus van Vlaanderen. Dat blijkt uit de peiling van VRT, De Standaard, RTBF en La Libre. Hij neemt de fakkel over van voormalig staatssecretaris en partijgenoot Theo Francken. Toch is De Wever er niet gerust in, zegt hij zelf: de N-VA-voorzitter gruwelt naar eigen zeggen van Kristof Calvo (Groen) als mogelijke premier.

559 reacties

  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    De Wever zegt: Kristof Calvo als nieuwe premier? “De angst slaat mij om het hart, dat moeten wij tegenhouden” -- Beste Bart, angst is in de eerste plaats schrik voor het onbekende: gaat het veel pijn doen, waar en hoelang? Met Groen weten we dat we tegen de ijsberg zullen aanvaren. Met de onbetrouwbare, manipulatieve, bedrieglijke N-VA zal het orkest blijven doorspelen. De ijsblokken die op het dek vallen, zullen als een gratis extraatje in je cocktail aangeboden worden...
  • Aicha Mazouzi

    5 jaar geleden
    N-VA mij maak je niets meer wijs!
  • Willy De Vidts

    5 jaar geleden
    Mijn gezin van 4 wil nog enkel N-VA stemmen als Ben Weyts definitief verdwijnt uit de politiek.
  • danny janssens

    5 jaar geleden
    Sommigen zeg maar 25 % hebben het nu beter dan voordien, werkgevers, vrije beroepen, rijken en grote zelfstandigen bvb. Zij leefden ten tijde van Di Rupo al boven hun stand en Bart De Wever deed daar nog een serieuze schep bovenop. Het zijn zij die je regelmatig op restaurant of op reis ziet gaan. Maar de gewone man, zeker de 50plusser en ambtenaar, is er serieus op achteruit gegaan. Zijn koopkracht daalde met wel 20 tot 30 procent. Die is slimmer nu en stemt niet meer op NVA.
  • Peter Nols

    5 jaar geleden
    Chris Devlaeminck, de meeste partijen hebben een Waalse zusterpartij en hebben nationaal meer dan de 27,9/2 procent van de NVA, en maar goed ook.