Moeder vraagt vrijspraak voor jarenlang misbruik van neefjes: “Er is maar twee keer iets gebeurd”

Een moeder van 24 jaar staat terecht voor seksueel misbruik en verkrachting van haar twee neefjes van 4 en 6 jaar. Ze riskeert 5 jaar cel, maar vraagt zelf de vrijspraak.

Guy Stevens

Volgens het parket vond de herhaalde verkrachting en het misbruik van de twee neefjes plaats tussen 2011 en 2016. Dat spreekt de beklaagde tegen. Zij houdt vol dat er maar tweemaal iets gebeurd is, rond het jaar 2010. “Bij het verlaten van de douche en op het bed waar ik naakt sliep. De kinderen hebben me aangeraakt en ik heb niet stop kunnen zeggen”, zei ze al tijdens een eerder verhoor.

Het parket spreekt dat tegen, net als de burgerlijke partijen. Volgens de substituut heeft Sabine Cabay - uit Verviers - haar meermaals vergrepen aan haar neefjes. Eerst in Pepinster, waar ze gedomicilieerd was, en vervolgens in Marchin, waar ze weer bij haar moeder gaan wonen was. De eerste aanrakingen zouden al dateren van toen de neefjes 4 en 6 jaar oud waren. Een van de twee zou de feiten dit jaar verteld hebben aan zijn moeder, waarop een onderzoek werd geopend.

De neefjes hebben hun relaas van de feiten ook gedaan tijdens een verhoor. Daar vertelden ze hetzelfde als wat ze eerder verteld hadden aan hun ouders.

De verdediging trekt de geloofwaardigheid van de jongens in twijfel. “Ze zijn jong, maar ook hyperseksueel met een neiging tot overdrijving”, vertelde de advocate van Cabay, die ook de gezinssituatie van de slachtoffers aanhaalde. “Die familie is in staat om een lid uit te sluiten. Om dat te doen, willen ze gerust illegale methodes gebruiken.”

Het openbaar ministerie trekt de woorden van de kinderen niet in twijfel. “De details zijn zo smerig en zo verschrikkelijk dat ze niet uitgevonden kunnen zijn”, klonk het. “De kindjes beschrijven de anatomie van hun tante zelfs, tot de kleur van haar borsten en haar reactie op seksuele opwinding toe. Dat ze dat zo kunnen vertellen, bewijst nog eens dat ze het echt meegemaakt hebben.”

De aanklager vraagt 5 jaar cel, waarvan een kwart voorwaardelijk, voor de vrouw. Zij blijft zelf ontkennen en vraagt de vrijspraak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen