Steven Tebbe: “Shell kondigde vorige week aan dat het de overgang naar elektriciteit wil maken en zijn investeringen in nieuwe technologie drastisch zal optrekken.”
Volledig scherm
PREMIUM
Steven Tebbe: “Shell kondigde vorige week aan dat het de overgang naar elektriciteit wil maken en zijn investeringen in nieuwe technologie drastisch zal optrekken.” © ANP XTRA

100 bedrijven stoten 70 procent van de CO2 uit: “Politiek moet touwtjes in handen nemen”

Honderd bedrijven, allemaal reuzen uit de gas-, olie- en koolmijnsector, zijn verantwoordelijk voor 70 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. CDP, de non-profitorganisatie die de data verzamelde, ziet dat bedrijven en investeerders hun kar langzaam keren en hun businessmodel mondjesmaat afstemmen op een groene economie.

36 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    En maar op de auto kappen nietwaar ,de industrie mag maar verder vervuilen en als compensatie starten we een diesel hetze en moet alles wat rijdt naar E wagen om dan vast te stellen dat het niet de wagen was.
  • Toon Schouteden

    5 jaar geleden
    De schoolkinderen en hun grootouders kunnen dus beter in de Antwerpse haven gaan demonstreren: daar zitten de oliemaatschappijen broederlijk naast elkaar.
  • mertens jean

    5 jaar geleden
    Shell is een Nederlands-Britse maatschappij en Total een Franse. Laat die grote maatschappijen maar eens opdraaien voor de vervuiling, ze verdienen massa's gel aan de verbruiker van olieproducten. Maar ja, wie zit er allemaal in het bestuur van die maatschappijen ?????
  • NIKOL SNAUWAERT

    5 jaar geleden
    Ja maar wij automobilisten zijn met meer om een bijdrage te innen eindresultaat is meer in kas.
  • janine stevens

    5 jaar geleden
    Het is het grote geld dat telt maar die bedrijven staan natuurlijk ook garant voor vele duizenden arbeidsplaatsen. Dit oplossen of bestraffen moet op wereldniveau gebeuren.