De maanden mei, juni en juli worden droger en warmer dan normaal.
Volledig scherm
De maanden mei, juni en juli worden droger en warmer dan normaal. © Shutterstock

Stralend weer verwacht: komende drie maanden worden warmer en droger dan normaal

WeerDe lente eindigt en de zomer begint droger en warmer dan normaal. Dat blijkt uit een voorspelling van de Franse weerdienst Météo-France. Volgens de prognose stijgt het kwik in heel Europa tot boven het gemiddelde in de maanden mei, juni en juli. 

32 reacties

  • louis pippers

    5 jaar geleden
    Geen probleem laat de warmte maar komen ik zie mijn gras liever kapot gaan van de droogte dan rotten van het nat zalig zo alle dagen rond de 30°
  • Jean-Pierre Vercruysse

    5 jaar geleden
    Bof dat is zeker niet voor vandaag!!!
  • Yasper Raes

    5 jaar geleden
    Daarom noemt men dat dus gemiddelden. Het ene jaar wat warmer, het andere wat kouder.
  • Georgette Dilen

    5 jaar geleden
    Ze zien dat in hun glazen bol!! Wat een bangmakerij weeral. Ik woon in Portugal, het is hier al weken ijskoud, regen, hagel, storm, dus van opwarming absoluut geen sprake!
  • Erik erik hannes

    5 jaar geleden
    En dan willen ze dat we met zijn allen electrisch gaan rijden. Het net kan nu de aangeboden electriciteit nog niet verwerken. Maar wel betalen natuurlijk.
  1. Tot 25 graden dankzij Spaanse Pluim: “Dit weekend even warm in België als in zuiden van Spanje”.  En wat met de rest van de paasvakantie?
    PREMIUM

    Tot 25 graden dankzij Spaanse Pluim: “Dit weekend even warm in België als in zuiden van Spanje”. En wat met de rest van de paasvakan­tie?

    Krijgen we tijdens de eerste week van april dit jaar ook meteen de eerste zomerdag? Volgens sommige weermodellen is dat goed mogelijk. Op grote hoogte kunnen de temperaturen zelfs zo fel stijgen dat we de 25 °C zouden kunnen aantikken. Dat zou meteen de vroegste zomerdag zijn sinds het begin van de metingen. Maar waar komt die warmte plots vandaan? Hoe uitzonderlijk is dit voor de tijd van het jaar? En blijft het daarna ook zomers?
  2. IN BEELD. Woestijnstad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortregens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    IN BEELD. Woestijn­stad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortre­gens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    Inwoners van Dubai beleven momenteel ongeziene taferelen. Zeldzame zware stortregens hebben de woestijnstad in een groot plonsbad getransformeerd. Volgens verschillende media viel er dinsdag op één dag tijd evenveel regen als normaal in een jaar. Dubai International Airport, één van de drukste luchthavens ter wereld, werd helemaal lamgelegd door het noodweer. Ook woensdag blijft het vliegverkeer nog ernstig ontregeld. Elders staan winkelcentra en wegen onder water, beelden op sociale media tonen luxewagens als Rolls-Royces mistroostig dobberend in het water. Opvallend: het noodweer is mogelijk het gevolg van kunstmatig opgewekte regen.