Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Aantal diploma's hoger onderwijs en studieduur nemen toe

De afgelopen jaren zijn in het hoger onderwijs in Vlaanderen steeds meer diploma's uitgereikt. In 2013-2014 had 45,6 procent een diploma binnen de vijf jaar behaald, in 2017-2018 was dat 46,4 procent. Studenten doen echter steeds langer over hun studies. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse overheid die het Leuvense studentenblad Veto kon inkijken.

5 reacties

  • Andy Verachtert

    5 jaar geleden
    Het "hoger" onderwijs is afgezakt tot het niveau van het vroegere secundair onderwijs. Aan de universiteiten krijg je diplomas bijna gratis. Binnenkort nog bruikbaar als toilet papier.
  • Richard Derijcke

    5 jaar geleden
    Ja iedereen een diploma. Zo komen ze nog later op de arbeidsmarkt, verwachten ze allemaal een toploon vanaf dag 1 en willen ze allemaal op hun viijtigste op pensioen. Goed hoor.
  • Jane Doe

    5 jaar geleden
    Die studieduur is gewoon schandalig. Denk dat je de theorie voor de meeste jobs wel op 2 jaar max. aanleert als je cursus op iets trekt. De helft van de vakken zijn perfect thuis in te studeren. En dan die stages = gratis werkkrachten want de meesten krijgen amper begeleiding en schoolkosten lopen evenzeer door. De meeste bachelors zijn gewoon herhalingen van 't secundair en zijn vooral pure platte commercie. Gezond verstand en logisch redeneren leren ze er absoluut niet.
  • Jürgen Mouton

    5 jaar geleden
    Nogal logisch als je de eisen maar blijft bijstellen naar beneden. En weet je wat het gevolg daarvan is? Dat meer en meer mensen mét een diploma hoger onderwijs, niet goed genoeg zijn om werk te vinden in hun branche, want met de hakken over de sloot, en in jobs voor laaggeschoolden terecht komen...
  • Luke Vincke

    5 jaar geleden
    Ja op de duur krijg je een diploma bij een pak koffie. Ze moeten immers allemaal een diploma "halen" nietwaar?