"Wanneer nieuwkomers weigeren, kan er een boete opgelegd worden van 100 euro tot maximaal 2.500 euro”, verduidelijkt Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA).
Volledig scherm
"Wanneer nieuwkomers weigeren, kan er een boete opgelegd worden van 100 euro tot maximaal 2.500 euro”, verduidelijkt Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA). © BELGA

Verplichte inburgering voor nieuwkomers in Brussel vanaf 2020

binnenlandVanaf 2020 zullen nieuwkomers in Brussel ook verplicht een inburgeringstraject moeten volgen. Het Vlaams Parlement heeft vandaag het licht op groen gezet voor het samenwerkingsakkoord daarover met de Franse Gemeenschapscommissie en de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie in Brussel. Enkel oppositiepartij Vlaams Belang onthield zich bij de stemming. Over de verplichte inburgering in Brussel is jarenlang gebakkeleid.

17 reacties

  • Valentin Valmont

    5 jaar geleden
    En waarom niet vanaf volgende maand? Waarom moet dat altijd zo lang duren?
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Waren er al geen wachtlijsten voor anderstaligen om Nederlands te leren ? En waar zijn de mensen die dit moeten begeleiden ? Ooit al onderricht gegeven aan een niet-gemotiveerde klas ? of ze doen alsof ? Ik geloof daar niet in. Gelukkig zijn er altijd enkele uitzonderingen.
  • Patrick De Clercq

    5 jaar geleden
    Moest al veel langer in voege zijn en net als in Nederland ze verplichten om de Nederlandse taal te spreken op straat.
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Nog maar eens. Dat inburgeren bestaat al zo lang, het probleem is dat de meesten er zich niets van aan trekken. En er ook mee weg komen. Zelfs Turken van de derde generatie prate ntoch verhakkelt Nederlands terwijl ze hier opgegroeit en naar school gaan. Het is niet dat men niet kan, het is duidelijk dat men niet wil.
  • Alex Wellens

    5 jaar geleden
    in 2020 gaan ze er eens aan beginnen in Brussel! Volgens mij is de migrantentoestroom gestart in de jaren 60! En inburgering betekent Vlaams geen Frans!