Vrederechter Alberic De Roeck
Volledig scherm
PREMIUM
Vrederechter Alberic De Roeck © Johan Martens

Erevrederechter Alberic De Roeck uit ‘Pop-uprechtbank’: “Ik kom soms mensen tegen die op een vuilnisbelt leven”

TV“Na al die jaren heb ik een zesde zintuig ontwikkeld, en weet ik de waarheid snel te achterhalen”, zegt erevrederechter Alberic De Roeck (75) in Dag Allemaal. Hij keerde voor Dina Tersago’s ‘Pop-uprechtbank’ terug uit pensioen, en hij geniet ervan. “Als er een tweede seizoen komt, mogen ze mij zeker vragen.”

3 reacties

  • luc meeus

    5 jaar geleden
    Het moet maar het appartement wezen dat je verhuurd.
  • censor

    5 jaar geleden
    Dat zijn misschien wel de gezondste mensen...hebben geen "dettol" nodig om te 'ontsmetten' wekelijks een douche is zelfs nog te veel...kinderen op een boerderij leven ook op een "vuilnisbelt (mesthoop-als dat nog bestaat)"en zijn zelden ziek, kinderen in sloppenwijken...geen handjes wassen voor het eten, ze vinden dit op de belt....
  • Joan Lute

    5 jaar geleden
    Heb zelf ook jaren in een vervuilde flat gewoond nadat ik als slachtoffer tengevolge van vluchtmisdrijf alles ben verloren. Op zo een moment zakt de grond weg onder je voeten en dan doet het er zelfs niet meer toe of je leeft. Deze neerwaartse spiraal van depressies kan alleen doorbroken worden als één iemand in je gelooft en je eruit trekt voordat het te laat is. Ik zal nu in ieder geval blijven vechten voor mijn rechten gesteund door mijn vuurtoren in onze harde maatschappij.