Gentse politie betrapt taxichauffeurs die sjoemelen met meters

© fvv

Bij een controle in de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de Gentse lokale politie vijf pv’s opgesteld voor inbreuken gepleegd door taxichauffeurs. Bij twee taxi’s stond de meter niet in werkstand en kon de chauffeur een willekeurig tarief vragen.

sdv

De politieactie gebeurde tussen 20 uur en 4 uur ‘s morgens op de Brusselsesteenweg en de Krijgslaan in Gent. De politie controleerde taxi’s en voertuigen die gebruikt worden voor verhuur en bezoldigd vervoer. “Volgende inbreuken werden vastgesteld: 2 processen-verbaal wegens taximeter niet in werkstand ‘tarief’ terwijl de klant aan boord was. De taxi’s vragen dus een willekeurig tarief”, zegt de lokale politie. Er was ook één proces-verbaal wegens het laten besturen van een taxivoertuig door derden, één pv wegens ontbrekende gegevens op het controlerapport en één wegens zwartwerk.

Er werd op alcohol gecontroleerd bij alle bestuurders. Voor het eerst werd er gebruik gemaakt van samplingtoestellen waardoor het aantal controles gevoelig konden worden opgedreven, zegt de lokale politie. “In totaal werden 404 bestuurders gecontroleerd. Zes van hen bliezen positief (inhouding rijbewijs voor 6 uren) en zeven maal was het resultaat ‘Alarm’ (inhouding rijbewijs voor 3 uren) Tevens legde één bestuurder een positieve speekseltest af voor gebruik van cannabis. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen