Thierry Steemans, één van de spilfiguren in de zaak.
Volledig scherm
Thierry Steemans, één van de spilfiguren in de zaak. © Photonews

Bondsprocureur heeft in rapport van 158 bladzijden KV Mechelen en Waasland-Beveren in het vizier: “Helft bestuur werkte mee aan omkoping”

Matchfixing“Zeven ongeoorloofde initiatieven” deed KV Mechelen volgens bondsprocureur Kris Wagner bij de poging tot omkoping waarmee het hoopte in eerste klasse te blijven. Daarbij waren volgens het gedetailleerde rapport van 158 bladzijden vier van de acht bestuursleden betrokken. Vooral het tijdstip is volgens de bondsprocureur belangrijk. Bijna alles vond plaats in de laatste twee weken voor de cruciale match KV Mechelen - Waasland-Beveren.

74 reacties

  • Eddy Heylen

    5 jaar geleden
    En de Waalse clubs, bijzonder Moeskroen, blijven al jaren uit het vizier, terwijl daar voor iedere voetballiefhebber duidelijk is dat het daar niet pluis is. Hoe zou dat komen?
  • rudi van dijck

    5 jaar geleden
    voor alle clubs waar fraude/omkoop bewijzen zijn. die clubs moeten zakken, naar de lagere klasse. zo alleen geef je een stevig signaal, om het voetbal proper te krijgen. alleen die bestuursleden laten boeten is niet voldoende!! want zo blijft dat gedoe bezig!! er zijn stromannen genoeg die graag de boter op hune kop smeren. voor veel geld in een enveloppe. laat ze dat tv geld van 1A maar is paar jaar missen. ze zullen het snel leren.
  • Gunther Serneels

    5 jaar geleden
    Mensen stop nu toch eens om steeds Eupen aan te vallen.Het is toch wel Mechelen die Eupen benaderd heeft toch niet andersom??Kijk eerst naar uweigen bestuur alvorens op andere clubs te schieten.Het feit is dat er een stevig dossier is obgebouwd tegen Mechelen MET bewijzen,dus....en dan nog de tegenslag hebben dat Beerschot met een topadvocaat de boel van kortbij volgt....
  • frankie bressinck

    5 jaar geleden
    Als er al de helft van het bestuur bij betrokken is en uiteraard van niets weet! Dat zal dan nog al een vergadering geweest zijn! Timmermans die nam alvast de vlucht vooruit en gaf zijn ontslag als voorzitter, maar wist ook van ook van tuuten of blazen zeker?
  • Edwin RIGO

    5 jaar geleden
    Peter Vandenbempt vreest terecht dat men twee clubs gaat belonen die er sportief niet het minste recht op hebben. Lokeren hoopt op een "discrete manier". Beerschot Wilrijk "schaamteloos likkebaardend". Dit alles op basis van "de nieuwe symfonie van Wagner".