BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Energiecoalitie pleit voor snelle stop stookolieketels in woningen

Negentig procent van de gezinnen in Vlaanderen verwarmt de woning met stookolie of aardgas. Als we de klimaatdoelstellingen willen halen, moeten zij snel aangemoedigd worden om over te stappen naar groenere verwarming, zoals warmtepompen of zonneboilers. Dat zegt een coalitie van zestig energieleveranciers, fabrikanten, installateurs, milieuorganisaties en experten, bijeengebracht op initiatief van Bond Beter Leefmilieu en de Organisatie Duurzame Energie. De Belgische Federatie van Brandstoffenhandelaars (Brafco) reageert afwijzend.

60 reacties

  • Yves Steenssens

    5 jaar geleden
    Een warmtepomp is naast een zware energievretende investering een elektriciteit vretende verwarmer -ver van het ideale voor het milieu - maar het brengt weer geld in het laadje - de weegschaal hangt al jaren door aan een kant , en dat is de arme burger .
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    De politiek weet niet meer wat ze moeten uitvinden om steeds meer en meer de economie en al wat er bij hoort(vooral dikke winsten maken)draaiende te houden, hallo het geld is er niet om aan al die (lees invallen zonder echt nut) te beantwoor-den,zo is inmiddels gebleken dat het zonder dieselwagen ook niet zal gaan. Misschien moet men toch maar eens stoppen,mazoutketels verbruiken ook maar amper de helft dan 20 jaar geleden .
  • maarten vissers

    5 jaar geleden
    Stop met aanvallen op diesel en stookolie. Al hetgeen wat een ander doet is fout alleen wat je zelf doet is correct. Bende hypocrieten
  • Claudia Rosseel

    5 jaar geleden
    Hoe milieuvriendelijk is het op langere termijn om de bodem vol warmtepompelementen te steken? Wat met installaties die niet meer werken? Laten zitten en een nieuw systeem ingraven? Ik koop een huis en wat zit er in de grond... verrassing?
  • Jos Temmerman

    5 jaar geleden
    Er zal veel tekoop komen ,velen zullen hun kot of appartement dat ze verhuren snel verkopen. Denken die nu echt dat op appartementsblokken alle verwarmingen op aardgas gaan vervangen worden ? en wat is er mis met aardgas ? begin eerst eens met die stinkende houtkachels en allesbranders te verbieden.