Financieel expert Michaël Van Droogenbroeck.
Volledig scherm
PREMIUM
Financieel expert Michaël Van Droogenbroeck. © Steven Richardson

Heeft beleggen in goud nog zin?

Beleggen in goud is altijd wat een buitenbeentje geweest, maar leek de laatste jaren helemaal van de radar te zijn verdwenen. De goudprijs bleef maar dalen en zelfs tijdens de terugval op de beurs, eind vorig jaar, kon goud zijn reputatie als veilige haven niet waarmaken. Maar is het tij nu wel gekeerd? Zo kunt u in goud investeren.

3 reacties

  • Leo Mariën

    5 jaar geleden
    U slaat de nagel op de kop Ronald Van Beneden en...wat als de belegger zijn goud fysiek opvraagt? Vergeet ook de goud en zilvermijnen niet. Zij staan ongelooflijk laag geprijsd en staan aan het begin van een opgaande trend. Mooie tijden in het verschiet voor mensen die met grondstoffen aandelen bezig zijn.
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    Wat ik als groot voordeel niet lees: het enige waar noch de wetgever, noch een dictatoriaal regime, noch de computer met zijn hackers vat op heeft is het goud dat je fysiek bezit. Ten tijde van de Culturele revolutie onder Mao was bezit diefstal; je riskeerde de doodstraf door waardevolle zaken achter te houden. Toch slaagden de meeste goudkevers erin om die krankzinnige tijd zonder geldelijke verliezen door te komen; begraven was de boodschap (ook kostbare meubels gingen de grond in).
  • Ronald Van Beneden

    5 jaar geleden
    Hoeveel papierengoud is er al verkocht? Papier waar geen fysiek goud en nooit fysiek goud zal tegenover staan. Goud moest al lang 10000 euro staan maar de banken creëren goud uit het niets om de echte goudkevers en de vraag af te straffen.