Vriend van vrouw met wapenarsenaal op appartement wordt aangehouden

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft donderdagvoormiddag de 27-jarige Moufdi R. aangehouden voor inbreuken op de wapenwetgeving en deelname aan een criminele organisatie. Hij verschijnt volgende week dinsdag voor de raadkamer. Moufdi R. is de vriend van Birgit S., de 20-jarige vrouw die zichzelf vorige week vrijdag letterlijk in de voet schoot, waarna een heus wapenarsenaal gevonden werd in haar appartement in Zwijndrecht.

jtp

Birgit S. belde de hulpdiensten vrijdag op omdat ze zichzelf in de voet zou geschoten hebben. Bij sweeping van het appartement werden in totaal een aantal kilo’s cocaïne, ontstekingsmechanismen, 8 granaten, munitie, explosieven en 4 operationele vuurwapens aangetroffen.

De 20-jarige bewoonster werd naar het ziekenhuis overgebracht en werd daar geopereerd aan de schotwonde aan haar voet. Zondag werd ze voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter. Birgit S. verschijnt vrijdag al voor de raadkamer.

Haar vriend, Moufdi R. uit Merksem, verscheen de afgelopen jaren verschillende keren voor de rechtbank, onder meer in een drugsdossier en een keer wegens verboden wapenbezit. De politie zocht de man, hij gaf zich uiteindelijk woensdag zelf aan. Het is nog niet duidelijk of de wapens in het appartement aan de Verbrandendijk van Moufdi R. zijn. “Mijn cliënt blijft zich op zijn zwijgrecht beroepen. Hij verschijnt dinsdag voor de raadkamer”, zegt zijn advocaat Tim Smet.

Het onderzoek wordt gevoerd door FGP Antwerpen en staat onder leiding van de onderzoeksrechter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER