CEO Elon Musk
Volledig scherm
CEO Elon Musk © REUTERS

Achter de blinkende façade van Tesla schuilen honderden miljoenen verlies, dus grijpt Musk naar bizarre afleidingsmanoeuvres

Na twee kwartalen op rij met winst heeft Tesla gisteravond nabeurs weer bloedrode cijfers gepresenteerd. Het verlies liep op tot ruim 702 miljoen dollar (630 miljoen euro) en was groter dan verwacht. Waar is het misgelopen?

20 reacties

  • Guido De Greve

    5 jaar geleden
    Kan niet lang meer blijven duren. Een goed product hebben is niet genoeg. Goed voor de toekomstige overnemer na het onvermijdelijke faillissement. Ipv zelf te investeren in research moeten ze gewoon nog even wachten om de tesla know-how voor een prikje over te nemen.
  • Leo Mariën

    5 jaar geleden
    Tesla mist de verwachtingen opnieuw, ze noemen hem in het beursnieuws " the lying magician". Vandaag min 4,26% en daalt nabeurs gewoon door. Tesla zal zo goed als zeker nieuw kapitaal moeten gaan ophalen. Matt Casters, waar haal jij dat van die investeerders?? Mensen niks wijsmaken hé. Musk is zo ongeloofwaardig dat het gevaarlijk aan het worden is. Shorters zullen Tesla zwaar onder vuur nemen.
  • Hendrik Patyn

    5 jaar geleden
    Mr Casters, leg me dan eens uit 20% winst en 700 miljoen verlies, een klein kind ziet dat er iets niet klopt, een teslafanaat niet blijkbaar. Een firma moet winst maken anders blijft het niet duren, ge zijt niets met nieuwe projecten als ze geen winst maken. En nu valt de verkoop nog in een knoop, best de roze bril afzetten. Gelukkig ziet het grootste deel van de Belgen wel klaar. Aandeelhouders willen hun aandelen zien stijgen, niet dalen, en winst is ook heel belangrijk...
  • Hendrik Patyn

    5 jaar geleden
    Mr Casters, leg me dan eens uit 20% winst en 700 miljoen verlies, een klein kind ziet dat er iets niet klopt, een teslafanaat niet blijkbaar. Een firma moet winst maken anders blijft het niet duren, ge zijt niets met nieuwe projecten als ze geen winst maken. En nu valt de verkoop nog in een knoop, best de roze bril afzetten. Gelukkig ziet het grootste deel van de Belgen wel klaar.
  • Hendrik Patyn

    5 jaar geleden
    Mr Casters, leg me dan eens uit 20% winst en 700 miljoen verlies, een klein kind ziet dat er iets niet klopt, een teslafanaat niet blijkbaar. Een firma moet winst maken anders blijft het niet duren, ge zijt niets met nieuwe projecten als ze geen winst maken. En nu valt de verkoop nog in een knoop, best de roze bril afzetten. Gelukkig ziet het grootste deel van de Belgen wel klaar. En de Tesla is dan nog de minst betrouwbare wagen, niet goed bezig.