© AP

Belgische chocolatier wil 2.000 cafés openen

De Brusselse chocolatier Godiva heeft zijn eerste café geopend in New York. Het Belgische merk wil met zijn eigen chocoladecafés, maar liefst 2.000 vestigingen, de markt veroveren en hoopt zo zijn de omzet te vervijfvoudigen.

LLA

2.000 cafés openen over de hele wereld. Dat is het ambitieuze plan van de Brusselse chocolatier Godiva, die sinds 2017 in handen is van de Turkse holding Yildiz. Het bedrijf hoopt zo om de wereld van de chocolade te veroveren en de omzet gevoelig te laten stijgen. De eerste vestiging is inmiddels een feit en opende zijn deuren aan de populaire Lexington Avenue in New York. Ook een pop-upvestiging in Penn Station, een drukbezocht treinstation in Manhattan, werd afgelopen week plechtig geopend met de nodige dosis chocolade en suiker.

© AP

En dat is ook precies wat er op het menu staat, dat ontwikkeld werd door chief chef chocolatier Thierry Muret. Een van zijn creaties is de ‘croiffle, een kruising van een wafel met een croissant. Ook Brusselse suikerwafels, koffie en hartige salades gaan er (vlotjes) over de toonbank.

Godiva plant 400 vestigingen in De Verenigde Staten. Ook in België, Japan, China en het Midden-Oosten zullen chocoladecafés geopend worden.

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer