© BELGA

Vantornout: “Aan stoppen denk ik zelfs niet meer”

34 is hij, maar Klaas Vantornout denkt nog niet aan stoppen. Of beter gezegd, hij denkt niet meer aan stoppen. Na maandenlange malaise in het vorige seizoen lijkt de West-Vlaming zichzelf heruitgevonden te hebben in een 3.0-versie. “Die versie leunt dicht aan bij de 1.0, de jonge Klaas die met plezier het veld induikt”, vertelt Vantornout aan de site Veldritkrant.be.

eadp

De West-Vlaamse veldrijder van Marlux-Napoleon Games heeft het plezier in zijn sport dus teruggevonden. “De voorbije jaren was dat plezier weg. De stress en de druk eisten hun tol”, vervolgt de 34-jarige Vantornout zijn verhaal. Maar sinds de start van het seizoen 2016-2017 lijkt het beter te gaan met Vantornout, hij doet opnieuw mee voor de ereprijzen. Dat terwijl hij in de maanden daarvoor vooral op volhouden werd aangewezen en van het kastje naar de muur werd gereden. “De druk heb ik van me afgeschoven. Zo is het opnieuw wat leefbaarder. En plezanter. Eerlijk? Aan stoppen denk ik momenteel zelfs niet meer. Ook al ben ik ondertussen 3, maar op deze manier kan ik nog wel even doorgaan.”

Voor Vantornout is het ook duidelijk: Van der Poel en Van Aert, daar kan momenteel niemand aan. Maar daarachter toont Vantornout zich opnieuw een regelmatige veldrijder, met mooie ereplaatsen tot gevolg. 6de in Gieten, 8ste in Ronse, 5de in Zonhoven en ook op de Koppenbergcross, 9de in Ruddervoorde en 4de in de lastige cross van Gavere vorig weekend. “Enkel in Valkenburg moest ik opgeven, omdat ik niet fit was. Tussendoor won ik ook nog in Zwitserland en werd ik derde in Geraardsbergen.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer