Raqqa, oktober 2017.
Volledig scherm
Raqqa, oktober 2017. © AP

Amnesty: “1.600 burgerdoden bij Westerse aanval op kalifaat-hoofdstad Raqqa”

Bij de (lucht)aanvallen van de Westerse coalitie op de Syrische stad Raqqa zijn in 2017 zeker 1.600 burgers omgekomen, dat stellen Amnesty International en de organisatie Airwars na maandenlang onderzoek. “Veel luchtaanvallen en tienduizenden artillerieaanvallen waren willekeurig”, stellen de onderzoekers.

23 reacties

  • Peter Bonacasa

    5 jaar geleden
    Philip Verstrepen, bewust gekleurde informatie aan het geven? Van het getal dat jij noemt zijn veruit de meeste doden gevallen in Irak, Afghanistan en Syrië. Het aantal doden in het Westen is daarmee absoluut 'onverwaarloosbaar' - al is elk slachtoffer er één te veel.
  • Denis Stock

    5 jaar geleden
    Zijn de slachtoffers van IS hierin meegerekend?
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    In 2017 waren er 19000 doden door moslimterrorisme.
  • Tom De Bondt

    5 jaar geleden
    Man man, wat een commentaren. Als Assad bombardeert is het schandalig, als het Westen bombardeert is het collateral damage. Het hangt er maar vanaf aan welke kant je staat zeker?
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Amnesty International is goed bezig om zichzelf irrelevant te maken. Hebben zij soms een alternatief? De mensen van amnestie international in België zijn trouwens ultralinkse krachten die op zoek zijn in de hoop de vorige regering te kunnen compromitteren. Voor gelijk welk alternatief zouden ze toch weer een verhaal verzonnen hebben om het westen in diskrediet te kunnen brengen.