Uber biedt voortaan ook zijn elektrische JUMP-deelfietsen aan in Brussel.
Volledig scherm
Uber biedt voortaan ook zijn elektrische JUMP-deelfietsen aan in Brussel. © REUTERS

Uber start met elektrische deelfietsen in Brussel: zoveel betaal je ervoor

BinnenlandDe Amerikaanse mobiliteitsonderneming Uber, bekend van zijn taxiapp, biedt voortaan ook zijn elektrische JUMP-deelfietsen aan in Brussel. Een rit kost 1 euro om de fiets te ontgrendelen, en vervolgens 0,15 euro per minuut.

7 reacties

  • koen hulslemans

    5 jaar geleden
    En binnen een maand slingeren die fietsen overal rond zoals die Steps nu, elke dag moet ik er op het voetpad oprapen om te kunnen passeren.
  • Paul Verbeeck

    5 jaar geleden
    10 euro voor een uur fietsen , als je veel fietst ben je beter af met een eigen fiets . Als je iedere werkdag zo'n fiets 1u gebruikt ben 2000 euro kwijt op een jaar , koop een en vraag je fietsvergoeding op je werk (indien aangeboden) en je verdient je fiets terug .
  • RONNY DE PETTER

    5 jaar geleden
    hoelang zal dit werken.
  • raf janssens

    5 jaar geleden
    Moeten we daar nu blij mee zijn? Een ritje van 10 km kost met deze fiets aan een gemiddelde snelheid van 20 km/u dus 5,5 euro; of 0,55 euro per km - pure afzetterij. De officiële forfaitaire kilometervergoeding voor de auto is 0,3573 €/km en dan zit je droog!
  • Jos Campo

    5 jaar geleden
    Één uurtje fietsen kist je 10 euro 1 euro om te ontgrendeling en 9 euro om te fietsen. Dus als je elke dag 1 uur fietst kost je dat 300 euro op een maand, echt goedkoop is dat niet.