© Catwalk Pictures

TREND. Ogen als een grafisch kunstwerk

Vergeet het klassieke lijntje. Wie deze zomer met eyeliner aan de slag gaat, komt maar beter creatief uit de hoek. De grote modehuizen deden het je voor. Heerlijk buiten de lijntjes kleuren mag de komende maanden met grafische eyeliner.

VVA

Van eenvoudig tot dramatisch. Op de catwalks kon je verschillende soorten grafische eyeliner spotten. Zo koos House of Holland voor subtiele witte lijntjes, ook Christian Wijnants hield het sober maar hij kleurde wel net buiten de lijntjes van het oog en Marni ging er helemaal voluit voor.

© Catwalk Pictures/ Cividini, Ashley Williams, Christian Wijnants, Coach, House of Holland en Marni

Benieuwd hoe je zelf te werk gaat om grafische eyeliner aan te brengen? Echt moeilijk is het niet, maar het vraagt wel wat geduld, concentratie en training. Oefening baart absoluut kunst. In deze tutorial zie je hoe je een eenvoudige lijnenspel aanbrengt met net dat extraatje meer.

Wat heb je daar nu allemaal voor nodig? Niet zo veel. Enkel een kwaliteitsvolle eyeliner die het mogelijk maakt om perfecte lijnen te trekken én een stabiele hand. Welke eyeliner je hiervoor best gebruikt, hangt van je persoonlijke voorkeur af. Sommigen verkiezen een vloeibare eyeliner, anderen een gel eyeliner of een potlood eyeliner.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer