Nationale feestdag? Dit deden Albert en Paola ondertussen

© sudpresse/nuova sardegna

De nationale feestdag vieren met een defilé in Brussel? Dat kan beter, dachten koning Albert en koningin Paola. Zij verkozen de zon en zee van Sardinië boven de koninklijke tribune in Brussel.

mab

Opvallende afwezigen tijdens het koninklijk defilé in Brussel: koning Albert en koningin Paola. Terwijl zoonlief de honneurs mocht waarnemen, genoten zij van la dolce vita in Cala Gonone, een pittoresk haventje op Sardinië.

Paola (78) droeg een lang blauw hemd en een jeans, terwijl ze aan wal stapt onder het goedkeurend oog van een Belgische militair. Koning Albert koos voor een blauwe polo en witte bermuda. Ze stappen uit de Alpa, hun fameuze jacht van 26 meter. De waarde wordt geschat op 4,6 miljoen euro en is een officieel onderdeel van de Belgische legervloot.

Cruise in Middellandse Zee

Het is niet de eerste keer dat Albert en Paola het defilé overslaan. Sinds hun aftreden in 2013 kozen ze er altijd voor om in die periode met vakantie te gaan. Sinds begin juli is het koningspaar op ‘cruise’ in de Middellandse Zee. Ze werden al gesignaleerd in Corsica, samen met prinses Claire, prinses Astrid en vier kleinkinderen.

De plaatselijke krant Nuova Sardegna weet te melden dat het koningspaar deze keer alleen was, maar natuurlijk wel in het gezelschap van hun lijfwachten. Ze maakten een kleine wandeling in en rond de haven van Cala Gonone. ’s Avonds hebben ze dan een processie en het vuurwerk bijgewoond. Volgens de havenmeester was de trip al vorige zomer gepland.

© sudpresse/nuova sardegna

© Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen