Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

1 op de 5 besteedt meer dan 30% van inkomen aan woning

BinnenlandNog steeds een vijfde van de Vlaamse huishoudens besteedt meer dan 30 procent van hun inkomen aan hun woning en heeft dus een betaalbaarheidsprobleem. Dat blijkt uit de Woonsurvey 2018, een bevraging bij 3.000 Vlamingen door het Steunpunt Wonen.

7 reacties

  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Inderdaad, Gino en als we kijken bij wélke bevolkingsgroep de alleenstaanden groeien: gepensioneerden/bejaarden en door scheidingen, dan weet je meteen wie in deze diverse maatschappij geviseerd wordt door de politiek en wie de voordelen krijgt onder het mom van kroostrijk te zijn waarvoor de alleenstaanden verarmd worden.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Een alleenstaande die moet huren geeft al vlug de helft of meer uit aan wonen. En voor zaken als TV, internet, aansluitingskosten, huur van meters etc... betaalt hij het dubbele tegenover een tweeverdienersgezin. Veel belastingen betalen maar zo goed als niets terug krijgen. Want hij heeft nooit genoeg om een woning te kopen of te renoveren. Melkkoe van de overheid en mecenas voor de pensioenen, sociale zekerheid en rijke gezinnen die premies opstrijken. Voor de politieke partijen onbestaand.
  • Ivan Beelaert

    5 jaar geleden
    De laatste 20 jaar zijn de woningen meer dan verdubbelt in prijs ,maar de lonen en de weddes niet ,ergens klopt hier iets niet,Alles is te duur geworden ,maar op je spaargeld verdien je niks meer,hoe kan het dan dat de prijzen voor woningen en appartementen zo verschrikkelijk duur geworden zijn.
  • Jonas Gent

    5 jaar geleden
    En 3/5 aan belastingen, waardoor nog 1/5 overblijft voor de rest.
  • etienne vijverman

    5 jaar geleden
    tot de kruik breek .....niet verwonderlijk dat zoveel jonge huizen te koop staan .....