Vandaag is in de plenaire vergadering van de Kamer een wetsvoorstel van N-VA goedgekeurd dat de leeftijdsgrens om tabaksproducten te kunnen kopen optrekt van 16 naar 18 jaar.
Volledig scherm
Vandaag is in de plenaire vergadering van de Kamer een wetsvoorstel van N-VA goedgekeurd dat de leeftijdsgrens om tabaksproducten te kunnen kopen optrekt van 16 naar 18 jaar. © Thinkstock

Kamer verbiedt verkoop van tabak aan minderjarigen

De Kamer heeft vandaag een wetsvoorstel goedgekeurd dat de verkoop van tabak onder de 18 jaar verbiedt. Nu ligt de leeftijdsgrens op 16 jaar. Het voorstel, ingediend door N-VA, is met een ruime meerderheid goedgekeurd. Enkel Open Vld onthield zich bij de stemming. 

57 reacties

  • Ria Adams

    5 jaar geleden
    Ik zie dagelijks kinderen van 14-15 jaar roken aan de scholen.
  • William Van den Berghe

    5 jaar geleden
    En maar wetten maken en maar verbieden en regeltjes maken terwijl men terzelfdertijd een homejacker op vrije voeten laat lopen . Er schort hier iets serieus in dit land. Wie ligt er uiteindelijk nog wakker van al de regeltjes, daarbij wie doet je wat ?
  • Jean-Pierre Vercruysse

    5 jaar geleden
    In mijn leven heb minder sigaretten gerookt dat ik op één hand kan tellen. Dit ergens rond mijn 16 jaar. Ben er direct mee gestopt omdat ik daar echt niet aan vond. Gelukkig heeft men een aantal jaar geleden rookverbod uitgevaardigd voor publieke plaatsen zoals bv restaurants , cafés en andere. Heb een hekel wanneer anderen roken in mijn bijzijn!
  • Mario Bocque

    5 jaar geleden
    Misschien moet er een lobbygroep komen die ijvert voor persoonlijke vrijheid en een leven voor iedereen waarin je je eigen keuzes kan maken zonder al dat dwingen.
  • Rik Tytgat

    5 jaar geleden
    Ontluisterend vond ik de uitleg van De Block tijdens de nieuwsuitzending. Na de vermelding dat er jaarlijks 14.000 doden vallen door roken kwam zij doodleuk melden dat iedereen het recht heeft om foute keuzes te maken. Met deze cijfers in het achterhoofd hoeft men dan ook niet langer te zeuren over de enkele honderden verkeersdoden. Of zit het verschil in benadering in de inkomsten voor de staat?