De 25-jarige man (niet die op de foto) was in korte broek en t-shirt en had twee reflexcamera's bij.
Volledig scherm
De 25-jarige man (niet die op de foto) was in korte broek en t-shirt en had twee reflexcamera's bij. © Shutterstock

Belgische rugzaktoerist (25) in Griekenland opgepakt wegens spionage

BuitenlandEen 25-jarige Belg is op vakantie in Griekenland opgepakt wegens spionage. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De man had foto’s gemaakt van militaire installaties aan een luchtmachtbasis. “Ik raakte tijdens een wandeltocht de weg kwijt”, zegt hij. De twintiger werd door militairen opgepakt. Hij is intussen vrij, maar mag het land voorlopig niet verlaten.

13 reacties

  • ro butzen

    5 jaar geleden
    Wat valt er nu te spioneren met fototoestellen in Griekenland? Weten die daar nog niet dat er satelieten rondvliegen die tot op de mm nauwkeurig alles in kaart brengen?
  • D. van Basten

    5 jaar geleden
    Hoe dom kan je zijn. Het mag toch algemeen gekend zijn dat het fotograferen van militaire installaties niet op prijs gesteld wordt.
  • Stijn Vandamme

    5 jaar geleden
    @Jens Vranckx In een land met economisch niks goeds ga je ook niet veel goeds krijgen als je daar vast zit hoor.. Denk je dat omdat de zon schijnt je daarmee ook een leuke cel krijgt?? Of denk je dat omdat de zon schijnt , en je er niet weg mag, je werkgever je loon gewoon zal doorbetalen in Belgie tot je eens terugkomt? Voor niks gaat de zon op, en daar krijg je niks omdat de zon op gaat ook nie
  • Diane Van Riet

    5 jaar geleden
    In wiens opdracht werkt hij dan?
  • Jean Paul Peelis

    5 jaar geleden
    Refugies tegenhouden is blijkbaar iets moeilijker.