Verdacht overlijden in asielcentrum: 5 verdachten aangehouden

© belga

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft donderdag de vijf verdachten aangehouden in het onderzoek naar de dood van een jongen van negen in het opvangcentrum van Fedasil in Broechem (Ranst).

Dat meldt het Antwerpse parket. De feiten zijn gekwalificeerd als gijzeling en moord. De verdachten verschijnen dinsdag voor de raadkamer, die moet beslissen of ze ook nadien aangehouden blijven.

De vijf aangehouden verdachten zijn 19, 20, 21, 24 en 34 jaar oud. Het parket wil voorlopig niet meer kwijt over de zaak, om het onderzoek niet te schaden.

Eerder op de dag stelden familieleden van het slachtoffer in verschillende media dat er sprake was geweest van afpersing bij een vermeende gijzeling: ze zouden een sms hebben ontvangen met de eis om 100.000 euro te betalen om de jongen weer levend terug te zien.

Het parket bevestigt dat verhaal voorlopig niet, maar heeft het nu dus wel al officieel over feiten van gijzeling.

De negenjarige Palestijnse jongen werd woensdagnamiddag tijdens een zoekactie dood aangetroffen in een gracht op het terrein van het asielcentrum in Broechem waar hij met zijn moeder verbleef. Hij was maandagavond het laatst gezien toen hij in het centrum met zijn fietsje rondreed. Er werden woensdag ook meteen vijf verdachten opgepakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content