© BELGA

Wilfried Peeters: “Boonen en Gilbert kunnen samen Ronde van Vlaanderen rijden”

Philippe Gilbert en Tom Boonen kunnen samen de Ronde Van Vlaanderen rijden. Dat zegt Sportief Directeur van Etixx-Quick Step Wilfried Peeters in een interview aan de wielersite Cyclingnews. “Phil en Tom kennen elkaar goed, wat betekent dat ze elkaar kunnen helpen winnen.”

eadp

Het is voor het eerst dat de twee renners elkaar ontmoeten bij dezelfde ploeg. Gilbert tekende een contract tot eind 2017, Boonen hangt de fiets aan de wilgen na Parijs-Roubaix volgend jaar. De programma voor het laatste voorjaar van de viervoudige Roubaix-winnaar ligt nog niet volledig vast, maar krijgt wel al vorm, laat Wilfried Peeters weten. “We hebben al met Tom over zijn programma gesproken en het ziet er goed uit. Maar de definitieve beslissingen worden op het volgende trainingskamp gemaakt. Momenteel traint Tom op de mountainbike en doet hij aan cyclocross om de winter fit door te komen. Wanneer hij aan het seizoen begint, weten we nog niet. Mogelijk wordt het Qatar, maar die knoop wordt doorgehakt op het kamp in december.”

Nog niet helemaal zeker

Zet de palmaressen van Boonen en Gilbert naast elkaar en je krijgt twee indrukwekkende vaststellingen: samen zijn ze goed voor zeges in tien monumenten en twee wereldtitels. Bovendien heeft Quick Step Floors – zoals ze vanaf volgend seizoen zullen heten – met Zdenek Stybar en Niki Terpstra nog meerdere paarden om op te wedden in het klassieke voorjaar. “Voor een koers zoals de Ronde van Vlaanderen hebben we altijd een plan. Gilbert is net zoals Tom een van de jongens die zo’n wedstrijd kan winnen. Mogelijk rijden ze samen, maar zeker is dat nog niet.” Ook die beslissing valt op het trainingskamp.

© Marc Van Hecke

Peeters komt ook nog even terug op het einde van Tom Boonens rijkgevulde carrière. “Je kan er niet te veel bij stilstaan dat Tom stopt. Nu moet hij goed de winter doorkomen en de focus behouden, maar ik ben er zeker van dat hij dat zal doen.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer