PHOTO NEWS / NICO VEREECKEN
Volledig scherm
PREMIUM
© PHOTO NEWS / NICO VEREECKEN

Hoe Frank Vandenbroucke 20 jaar geleden even God werd: "Hij stond te trillen op zijn benen. 'Vent, 'k en 't gedaan, hé!'"

Wielrennen‘Ik ben God niet’, laten zijn autobiografie en de zevendelige Canvas-reeks geloven. Maar op 18 april 1999 was wijlen Frank Vandenbroucke dat in Luik-Bastenaken-Luik heel even wél. “Dat was echt iets speciaals, dat ik nooit vergeet ‘van gans mijn leef’.” Een reconstructie.

11 reacties

  • Marcel Bontinck

    5 jaar geleden
    Stond stijf van de doping en na twee jaar volledig opgebrand.Toen hij hier in de streek woonde heb ik van dat schuchter zijn niet veel gemerkt,wel enkele uitspattingen met een stuk in zijn kraag.men maakt steeds heiligen van de verkeerde net als in het voetbal waar men vandaag iemand huldigd die veroordeeld is voor omkoping.
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Jaques, je bent niet mee. Zijn palmares op zijn 24e was er eentje dat de meeste profs nooit bij elkaar krijgen. VDB was qua talent en kunnen ongetwijfeld de beste sinds de jaren 80 en misschien wel een van de meest begaafde in de geschiedenis van het Belgische wielrennen. Wie de voorgeschiedenis kent voor hij prof werd, weet dat daar de oorzaak zit van zijn mentale strijd tegen zichzelf. Musseeuw zei ooit ; Zijn talent en fysiek met mijn kop, die is onklopbaar. Die kan veel meer dan wij zei hij.
  • Frank Bolle

    5 jaar geleden
    Jan Luyten , van de echte klassiekers heeft hij enkel 1 maal Luik Bastenaken Luik gewonnen, de rest zijn met alle respect veredelde kermiskoersen. Geen RVV, geen Parijs Roubaix, geen WK, geen rit in de Tour de France of Giro (2 grootste klassementskoersen) geen Milaan San Remo. Het is alsof je in het voetbal een godenkind gaat maken van een speler die een half jaar in eerste klasse heeft gespeeld en de rest doorbracht in 2e en 3e klasse. In het buitenland kent niemand FVDB.
  • Tim De Duwer

    5 jaar geleden
    Schaamteloos om dit zo uit te melken. Enorm slecht voorbeeld.
  • Jan Luyten

    5 jaar geleden
    Tav Guus Marivoet, doe eens de moeite om zijn palmares eens te bekijken. Denk dat er velen maar kunnen dromen van dat palmares. En als ze hem behandeld hadden zoals alle anderen ipv als een misdadiger dan zou het waarschijnlijk nog veel indrukwekkender geworden zijn.