Drie jaar na explosie bij Total: “Wie is verantwoordelijk voor de dood van mijn zoon?”

“Wat is er misgelopen en wie is verantwoordelijk voor de dood van mijn zoon?” Op die vraag wil Guido Dirix uit Deurne na drie jaar nu eindelijk een antwoord. 19 november 2013 kwamen German Dirix en William Van Robbroeck om bij een explosie in de raffinaderij van Total in Antwerpen. Na drie jaar heeft het onderzoek nog altijd geen duidelijk beeld kunnen scheppen van wat er die dag is fout gegaan.

ATV

“Wij willen dat er recht geschied, dat er duidelijkheid komt, zodat ons rouwproces kan beginnen”, zegt Guido Dirix. Op aandringen van Guido werd het onderzoek vorig jaar heropend nadat het eerder werd afgesloten en niemand vervolgd werd.

Zolang niet alles opgelost is wil Guido elk jaar op 19 november komen protesteren aan de ingang van de raffinaderij. “Het zal altijd moeilijk blijven, maar op het moment dat de waarheid duidelijk is, zal het voor ons veel draaglijker zijn”.

German Dirix en William Van Robbroeck moesten op 19 november 2013 een lek dichten van een pomp in de raffinaderij. De pomp explodeerde en de twee kwamen om het leven. De slachtoffers kenden elkaar al jaren. Ze zaten samen in de klas in het Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs (PITO) in Stabroek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER