© AFP

BUNDESLIGA. Bayern loopt een blauwtje op bij Dortmund, ook Hazard verliest

Bayern München heeft de kraker tegen Borussia Dortmund verloren. Een vroeg doelpunt van Aubameyang - wie anders - volstond voor Dortmund om de drie punten te pakken. RB Leipzig is zo alleen leider. Borussia Mönchengladbach slaagde er dan weer niet in om te winnen van Keulen. Het kwam wel op voorsprong, maar moest in de tweede helft een gelijkmaker slikken.

rahe

Borussia Dortmund 1-0 Bayern München

De thuisploeg begon het gretigste aan de partij. Na amper twaalf minuten zette een bedrijvige Götze laag voor, Aubameyang strekte zijn been uit en tikte zo de 1-0 binnen. De Gabonees was in de eerste helft een plaag voor de defensie van Bayern. Hij liet Hummels ter plaatse en zette voor. Schürrle nam die voorzet meteen op de slof, recht in de armen van Neuer.

Naderhand eiste Bayern meer en meer de bal op en probeerde het de controle over te nemen, maar tot grote kansen leidde dat niet. Verder een kopbal van Hummels en een halve omhaal van Thiago raakte de landskampioen voor de rust niet.

Na de pauze ging het goed op en neer. Meteen na de rust moest Neuer opnieuw Aubameyang van een doelpunt houden, niet voor het laatst. Aan de overkant ging doelman Bürki goed plat op een kopbal van Lewandowski. De Zwitserse doelman moest niet veel later voorkomen dat de Pool kon afdrukken. Dortmund zakte steeds meer in en loerde op de counter. Bayern verhoogde de ruk en Ribéry scoorde, maar stond buitenspel. Alonso etaleerde op het uur zijn gave traptechniek. Hij borstelde de bal met links tegen de onderkant van de lat, Bürki stond perplex.

Dan was daar nogmaals Aubameyang. Alonso wilde al kaatsend de bal terugspelen tot bij Neuer, maar de Gabonees zat ertussen. Hij kon alleen op Neuer af, maar de doelman pareerde de zwakke inzet van de spits. Dortmund ging hoe langer hoe meer minder verzorgd uitverdedigen, maar hield wel stand.

B. Monchengladbach1-2 Keulen

Met Thorgan Hazard in de basis ging de thuisploeg op zoek naar zijn vierde zege van het seizoen. De Borussen leken ook goed op weg, nadat Stindl zijn club iets na het halfuur de voorsprong schonk. Mönchengladbach ging op zoek naar een ruimere voorsprong, maar op slag van het uur was daar wel de gelijkmaker van de bezoekers. Modeste verschalkte Sommer en hing de bordjes gelijk.

Een gelijkspel leekin de maak, maar in de blessuretijd bezorgde Risse Keulen alsnog de zege met een heerlijke poeier. Hazard werd na 72 minuten naar de kant gehaald. Mönchengladbach blijft door de nederlaag elfde, Keulen wordt voorlopig alleen derde.

Wolfsburg 0-1 Schalke 04

Opnieuw geen Koen Casteels in doel bij Die Wölfe, maar dat bracht geen soelaas voor de geplaagde club. Het duurde lang voor de wedstrijd openbrak, maar in de 82e minuut opende Goretzka de score voor de bezoekers uit Gelsenkirchen. Dat volstond voor de drie punten. De Volkswagenclub blijft 14e met amper negen punten, Schalke komt naast Mainz op plaats tien.

Mainz 4-2 Freiburg

De tegenstander van Anderlecht in de Europa Leagye heeft een spectaculaire zege geboekt. Aa de rust leken ze hun schaapjes al op het droge te hebben. Bungert en Malli zorgden voor de dubbele voorsprong. Grifo zorgde in de 67e minuut echter voor de aansluitingstreffer, maar pas dan brak het los. In de laatste tien minuten vielen er nog drie doelpunten. Bell dikte aan tot 3-1, Petersen milderde al snel. In de toegevoegde tijd zorgde Onisiwo voor de 4-2 eindstand.

Darmstadt 0-1 Ingolstadt

Geen spectaculaire partij tussen deze twee laagvliegers Hartmann zorgde na 68 minuten voor de enige treffer. Beide teams blijven onderaan in de klassering.

FC Augsburg 0-0 Hertha Berlin

Augsburg en Hertha Berlijn hebben de punten eerlijk verdeeld. Er vielen geen doelpunten te noteren. Een droge 0-0 was dan ook het logische gevolg.