Jair Bolsonaro
Volledig scherm
Jair Bolsonaro © EPA

Bolsonaro: "Brazilië moet geen paradijs worden voor homoseksuele toeristen"

De extreemrechtse Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft zich de woede van de LGBTQ-gemeenschap op de hals gehaald. Alweer, want de zelfverklaarde homofoob laat zich wel eens vaker negatief uit over homoseksualiteit. Aan reporters van het magazine Exame vertelde hij dat “Brazilië geen land van homoseksuelen mocht worden”. 

3 reacties

  • Ivo Steffens

    5 jaar geleden
    Ivo Vandeneynde, Mocht je hier wonen zou je het snel snappen. Hij is vooral verkozen door de onophoudelijke criminaliteit en moorden. Bolsonaro had op dit vlak als enige keihard hierop gehamerd om hier iets aan te doen. Voor de verkiezingen, want dit gaat jaar na jaar van kwaad naar erger. Hij heeft de meeste stemmen vooral van bijna hopeloze Brazilianen gekregen in de hoop dat er iets veranderd. Zijn andere punten waren duidelijk minder belangrijk.
  • Jan van Helmont

    5 jaar geleden
    Weinig realistisch.. De mooiste mannen ter wereld bieden zich daar aan, om homo's gelukkige momenten te bezorgen. Daarna gaan ze blij en welgesteld naar hun gezin. Heeft daar iemand zaken mee!? Rio de Janeiro is een smeltkroes van schoonheden.
  • Ivo Vandeneynde

    5 jaar geleden
    Dit is toch ongelooflijk. Dat de Brazilianen daarvoor gekozen hebben,begrijp ik niet. En dan zeker de vrouwen, aangezien het algemeen bekend is dat hij vrouwen als tweederangsburgers beschouwt. Schandalig.
  1. LIVE OEKRAÏNE. NAVO-landen gaan Oekraïne meer luchtafweer leveren, Nederland maakt 210 miljoen vrij

    LIVE OEKRAÏNE. NA­VO-lan­den gaan Oekraïne meer luchtaf­weer leveren, Nederland maakt 210 miljoen vrij

    De NAVO-landen zullen Oekraïne meer luchtafweersystemen leveren. Dat heeft Jens Stoltenberg, Secretaris-generaal van de NAVO, beloofd. Ook de zeven grote westerse industrielanden (G7) hebben Oekraïne meer hulp tegen de Russische luchtaanvallen in het vooruitzicht gesteld. “We zijn vastbesloten om de luchtverdedigingscapaciteiten van Oekraïne te versterken. Zo willen we levens redden en kritieke infrastructuur beschermen”, klinkt het in een verklaring die verspreid werd na afloop van de bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky bracht intussen een bezoek aan zijn troepen in de regio Donetsk. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. “Als Oekraïne bij de Europese Unie komt, verschuift het zwaartepunt nog meer naar Oost-Europa”
    HLN legt Europa uit
    8

    “Als Oekraïne bij de Europese Unie komt, verschuift het zwaarte­punt nog meer naar Oost-Europa”

    Kan elk land lid worden van de Europese Unie? Op die vraag zoekt Europa-expert Jelle Frencken een antwoord in ‘HLN legt Europa uit’. Oekraïne is kandidaat-lidstaat voor de EU en zit sinds eind vorig jaar in de toetredingsprocedure. “Oekraïne is een land met 38 miljoen inwoners. De richting die de Oekraïners willen opgaan, zal dus zeker een impact hebben”, vertelt Steven Van Hecke, hoogleraar Europese Politiek. “Landen als Frankrijk en Duitsland zien niet graag het aanzien van West-Europa afnemen als het zwaartepunt verschuift.” Kijk hierboven naar de volledige aflevering.