Regering zet licht op groen voor verbod op onverdoofd slachten van kalveren.
Volledig scherm
Regering zet licht op groen voor verbod op onverdoofd slachten van kalveren. © Pexels

Regering zet licht op groen voor verbod onverdoofd slachten kalveren

binnenlandDe Vlaamse regering heeft vandaag het licht op groen gezet om het verbod op onverdoofd slachten uit te breiden naar kalveren. Sinds begin dit jaar is elektronarcose al verplicht bij het slachten van schapen, geiten en pluimvee. Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts liet in maart al weten de intentie te hebben het verbod uit te breiden.

12 reacties

  • Mark Boeie

    5 jaar geleden
    Wij kopen enkel halal/kosjer vlees bij de Marokkanen/Turken. Deze hebben enkel gezonde dieren, zonder toegediende hormonen of andere vetzakkerij!!. En de dieren zijn geslacht zoals mijn vader en opa het deden. Nu importeren ze het gewoon van boerderijen net over de grens. Enkel België en de inwoners verliezen met deze "machtregel"
  • Paul Boutsen

    5 jaar geleden
    Om het tijdens de ramadan terug in te trekken, ik kan dat soort politiek correcte maatregelen.
  • Carmen Van de casteele

    5 jaar geleden
    Eindelijk 1 minister die de dieren het leed wil besparen bij het slachten. Hopelijk slaagt hij er nog in bij deze legislatuur. Spijtig dat er ondertussen nog zoveel dieren moeten lijden vooraleer deze wet erdoor komt.
  • Peter Hegge

    5 jaar geleden
    En wat gaat ge doen bij de kippen .
  • Serge Aernoudt

    5 jaar geleden
    Elektronarcose voor kalveren en runderen bestaat al honderd jaar, het zgn Elther- apparaat maar wedd omwille van de omslachtigheid van het gebruik van dat toestel afgevoerd ten gunste van het slachtpistool. Ook een nadeel van elektro-anesthesie zijn evt. rode bloedstippen in het vlees omwille van de verschillende weerstand die dieren van nature uit tegen elektrische stroom kunnen hebben..