Video van geweld tegen leerkracht komt leerling duur te staan: van school gestuurd en klacht bij de politie

© RR

Een leerling die een vuistslag uitdeelde aan een leerkracht op de middelbare school Ursulinen Mechelen, werd zwaar gestraft. Niet alleen werd hij van school gestuurd, de leerkracht in kwestie diende ook klacht in bij de politie. De school doet er nu alles aan om beelden van het voorval, die circuleren op sociale media en onder meer gedeeld werden door Vlaams Belang-politicus Dries Van Langenhove, offline te laten halen.

Sven Van Haezendonck

De feiten dateren van januari. Op een filmpje is te zien hoe een leerkracht een leerling uit de klas wil zetten. De leraar vraagt de jongeman om zich rustig te houden en duwt hem van zich af, waarop de leerling reageert “Wat, wat gaat gij doen?” Terwijl de leerkracht de deur opent, haalt de leerling uit en geeft hij de man een vuistslag.

“De betrokken leerling is gesanctioneerd en zit niet meer op onze school. Als school betreuren wij ten zeerste dat dit zich heeft voorgedaan. Wij kunnen dergelijk gedrag niet aanvaarden. De integriteit van onze personeelsleden én onze leerlingen is voor ons van groot belang. Ursulinen Mechelen veroordeelt geweld, zowel binnen als buiten de school”, reageert Ingeborg De Cooman, directeur communicatie van de KITOS-scholen.

De school verzoekt de verspreiders van het filmpje op sociale media ook om het beeldmateriaal offline te halen. Onder hen is Vlaams Belang-kopstuk Dries Van Langenhove. “Momenteel circuleert van deze feiten op sociale media een filmpje dat zonder toestemming van de betrokkenen werd gemaakt. De school onderzoekt verdere stappen in samenwerking met de bevoegde instanties”, luidt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen