Zware brand met veel rookhinder: Brusselse brandweer roept op om ramen en deuren te sluiten

© sudpresse

De Brusselse brandweer roept de inwoners van Anderlecht en Vorst vrijdagnamiddag op om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatiesystemen uit te schakelen. Op de Humaniteitslaan in Anderlecht woedt een zware brand met veel rookontwikkeling bij sorteerbedrijf Shanks in de Humaniteitslaan in Anderlecht. Dat meldt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer.

Bij het bedrijf heeft afval vuur gevat, de rookpluim zou volgens de brandweer wel vrij verticaal de lucht ingaan. De brandweer is met grote middelen ter plaatse, maar verwacht dat de interventie de nodige tijd in beslag zou kunnen nemen.

Treinverkeer terug normaal

Het treinverkeer tussen Brussel en Gent hoeft sinds 16.30 uur niet langer lokaal omgeleid te worden door de brand. Omstreeks 19 uur mogen de vier sporen in de nabijheid van het bedrijf weer gebruikt worden, zo meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Door de brand moest een tiental treinen afgeschaft worden en reizigers moeten ook nog rekening houden met gevolgvertragingen.

De brand zorgde voor veel rookhinder, waardoor op vraag van de brandweer het treinverkeer omstreeks 15 uur op de snelle lijn 50A onderbroken werd tussen Brussel en Sint-Katherina-Lombeek. De treinen werden lokaal omgeleid tussen Brussel en Denderleeuw.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen