Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) zal de grote uitdager van Bart De Wever worden bij de christendemocraten.
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) zal de grote uitdager van Bart De Wever worden bij de christendemocraten. © Photo News

CD&V schuift Crevits naar voren als kandidaat-minister-president

CD&V zal komende zondag op haar verkiezingscongres Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits nadrukkelijk naar voren schuiven als kandidaat-minister-president. Crevits moet op het die manier opnemen tegen N-VA-partijvoorzitter Bart De Wever, die zich tot nu toe als enige expliciet positioneerde als opvolger van Geert Bourgeois.

64 reacties

  • Wilfried Vanden Berg

    5 jaar geleden
    Dat mens is totaal onbekwaam. Net zoals in haar vorige functie( hoe zou ze die gekregen hebben) gaat ze weer een grote puinhoop achter laten. Bij CD&V staat het water blijkbaar aan de lippen. Na Peeters die is afgegaan zoals een gieter in Antwerpen.
  • Frank Dumon

    5 jaar geleden
    Ons Hilde, de onbevlekte ontvangenis, heeft van Jozef De Kesel en Lieven Boeve een rapport 'Hoogste Onderscheiding' gekregen. Dus moet Wouter Beke van Leopoldville haar voordragen als Minister President want het CD&V Politburo heeft dat beslist. Kiezers hebben niets te piepen.
  • Roger Vanthillo

    5 jaar geleden
    Ze zal haar kandidatuur voorleggen aan de militanten. Wat een show. Precies of die hebben een andere keuze. Als democratisch draagvlak zou de grootste partij de minister-president moeten leveren. Volgens de peilingen is dit niet CD&v/CVP. Eventueel met Crvits krijgen we dus een links monsterverbond met Groen-SP-a. Of met andere woorden een Vlaamse belastingregering. Bovenop op een federale belastingregering.
  • Denis Stock

    5 jaar geleden
    Ze volgt Kris Peeters na de volgende verkiezingen.
  • Lila Leyers

    5 jaar geleden
    Venus en Mars die samen strijden voor de Olympus. Dat wordt episch!