REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Ontslagen worden door een computer, bij Amazon kan het

De productiviteit van werknemers in de magazijnen van Amazon wordt constant in de gaten gehouden door een computersysteem. Personeel dat niet hard genoeg werkt, krijgt automatisch een ontslagbrief op de mat. Dat blijkt uit documenten in handen van techwebsite The Verge

10 reacties

  • censor

    5 jaar geleden
    Ik denk dat we naar zulke toestanden naderen...de computer wordt "slimmer" en slimmer, zie de laatste ontwikkelingen..binnen x-aantal jaar heeft iedereen robotten, wordt het werk overgenomen door computers...wie herinnert zich "HALL" de computer uit Space Odyssey 2000...waar die computer een eigen wil kreeg, ...de nabije toekomst ?
  • Jean Pollet

    5 jaar geleden
    heeft altijd bestaan Vroeger met de chronometer , of aantal stuks aantal in de textiel Volgen met Bandwerk ? bij de NMBS of De lijn met rit tijden enz . Nu is digitaal
  • Peter Buyck

    5 jaar geleden
    Wacht effe, het is dus voor sommigen normaal dat je ontslag dreigt nadat je bvb een gewonde collega hielp (waardoor men als helper en dader een tijdlang 'out' is)? Dat je eerder of later ook nog een omgevallen pallet helpt rechtzetten... Al die mensen moeten maar bedankt worden met een ontslagbrief?
  • Toran Korshnah

    5 jaar geleden
    Als de stichter meer dan 100 miljard bezit door jou werk,dan weet je toch wel wie een groot deel van het gelag betaald. Er zijn trouwens al artikels verschenen over Amazon die niet zo schitterend waren. Over Apple en Foxcon trouwens ook.
  • Marc Croonen

    5 jaar geleden
    Zo moet het zijn , al wat niet rendeert eruit ,hoe ? Dat speelt toch geen rol ! Dat is een teken dat die persoon niet voldeed en andere mensen daardoor extra moeten werken .