Makkelijke winst voor KV Oostende tegen rode lantaarn Westerlo

KV Oostende sluit de heenronde van de reguliere competitie als tweede af. De kustboys wonnen zaterdagavond makkelijk tegen rode lantaarn Westerlo met 5-0 en kunnen morgen samen met Club Brugge relaxed toekijken hoe Zulte Waregem en/of Anderlecht punten verliezen. Westerlo blijft met negen punten uit vijftien matchen troosteloos laatste.

md

Dat KV Oostende toch bijna 50 minuten moeite kende met Westerlo, had het vooral aan zichzelf te danken. Antonio Milic kopte na amper 13 minuten de 1-0 binnen. Een assist van Franck Berrier die zijn honderdste match voor KV Oostende speelde. Maar in plaats van door te drukken ging de thuisploeg achteruit leunen. En zo liep het vlak voor de rust bijna nog op de gelijkmaker. De Ceulaer trapte een wenkende kans op de benen van Ovono, die de geblesseerde Proto verving.

Trainer Yves Vanderhaeghe moet zijn troepen tijdens de rust flink de levieten hebben gelezen, want na de pauze liep het een flink stuk vlotter voor Oostende. Dat Milic - weer hij - na amper drie minuten de voorsprong verdubbelde had daar uiteraard veel mee te maken.

Al duurde het tot het laatste kwart van de match voor Oostende helemaal los kwam. Daarvoor moest Ovono nog een paar keer de meubelen redder. Invaller Knowledge Musona maakte er in de 74e minuut na een mooie aanval dan toch 3-0 van. En dan vlogen ze plots erg makkelijk binnen. Amper drie minuten later tikte Nany Dimata van dichtbij de 4-0 binnen. Bij Westerlo gingen de kopjes naar beneden. De 5-0 van Canesin in de blessuretijd was een te zwaar verdict voor de ploeg uit de Kempen.

Oostende springt voorlopig naar de tweede plaats, op twee punten van leider Zulte Waregem. Anderlecht kan morgen nog naast Ostende komen als het wint bij Essevee.