Maggie De Block en Theo Francken toen ze nog samen in de regering zaten en er van concurrentie tussen de twee nog geen sprake was.
Volledig scherm
Maggie De Block en Theo Francken toen ze nog samen in de regering zaten en er van concurrentie tussen de twee nog geen sprake was. © BELGA

Theo Francken (N-VA) en zijn opvolgster Maggie De Block (Open Vld) voor het eerst met elkaar in debat: “Geen persoonlijke vete tussen ons”

Vanavond hebben Theo Francken (N-VA) en Maggie De Block (Open Vld) voor het eerst rechtstreeks de degens gekruist in de studio van VTM Nieuws. De voormalige staatssecretaris en zijn opvolgster gingen er in debat over een van de heetste hangijzers van deze campagne: asiel en migratie. Beiden ontkenden dat er sprake is van een persoonlijke vete tussen hen. “Maar samen op één departement werken zal moeilijk zijn”, grapte De Block. “Ik ben niet rancuneus”, repliceerde Francken. “Open Vld is een partij waar we sociaal-economisch én op vlak van migratie dingen mee in gang kunnen zetten”, zei hij enigszins verzoenend.

16 reacties

  • Da Ghev

    5 jaar geleden
    Sorry maar dan vind ik de aanpak van Maggie veel beter. Ofwel realiseerd Theo alper resultaten ofwel is hij zeer onmenselijk en laat hij mensen op straat stinken. We zien ondertussen dat zo'n beleid in Parijs niet werkt
  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    Nog 26 dagen en de media kan beginnen over wie in de regering zal belanden. Heel dat gedoe wordt fel overroepen net als het voetbal,daar gaat het ook om de centen.
  • Jan Lemmens

    5 jaar geleden
    Uiteindelijk voeren ze dezelfde politiek op vlak van migratie. Veel verschil zie ik niet.
  • ivan aerts

    5 jaar geleden
    Debat? Op VTM? Ik heb geen debat gezien maar wel 2 politiekers. Ik heb blijkbaar iets over het hoofd gezien.....
  • JAN krommentak

    5 jaar geleden
    Debat ? ik heb geen debat gezien dit had niets met politiek te maken maar alles met hun persoonlijke geschillen , als dit het niveau van politiek debat is tegenwoordig , erg !