Eerste uitzege voor Gent na slappe partij

In een slappe partij heeft AA Gent komaf gemaakt met zijn ‘uitcomplex’. Tegen Moeskroen werd het 0-2, meteen de eerste uitzege van het seizoen voor de Buffalo’s. Jérémy Perbet opende vijf minuten voor de rust de score. Vijf minuten voor tijd versierde Brecht Dejaegere nog een strafschop, die Kenny Saief vlotjes omzette in de 0-2.

eadp

AA Gent haalde buitenshuis maar een magere 3 op 21 en voelde langs alle kanten een ‘uitcomplex’ opkomen. Vanhaezebrouck verwachtte na de interlandbreak dan ook scherpte en focus bij zijn troepen. Dat was er echter niet aan te zien in de eerste minuten tegen Moeskroen. Gent startte afwachtend, het spel bij beide ploegen was rommelig en chaotisch. De eerste kans van de wedstrijd kwam wel van AA Gent. Neto speelde de bal met een crosspass door tot bij Foket. Die zette scherp voor, maar Moeskroen-doelman Delac was alert en pegelde de bal weg van bij goaltjesdief Perbet. Er waren nog een aantal waterkansjes langs beide kanten van het veld, maar de doelmannen reageerden telkens alert. De Buffalo’s vertikten wel efficiënt te zijn, toen Delac wel heel erg ver naar voren was gerend op de eigen helft. Milicevic trachtte met een felle lob ook de verdedigers te verschansen, maar tevergeefs.

Doelpunt of niet?

In minuut veertig kreeg Gent wel een hoekschop toebedeeld. Milicevic schilderde de bal op het hoofd van Lasse Nielsen, die doorkopte en zijn bal aan de voeten van Perbet zag belanden. Die twijfelde niet en tikte de 0-1 binnen. Meteen ook de stand waarmee de beide ploegen gingen rusten. Al kon het 0-2 gestaan hebben, want twee minuten later toverde Moses Simon zichzelf tevoorschijn aan de zestien en prikte hij de bal voorbij doelman Delac. De bal leek over de lijn voor een verdediger van Moeskroen die kon wegwerken. Scheidsrechter Frederik Geldhof oordeelde: geen doelpunt. Hallo, videoref?

In de tweede helft dan leek het tempo toch wat de hoogte in te gaan. Beide ploegen creëerden kansen. Bij Moeskroen is het Trezeguet die af en toe de show probeerde te stelen, maar hij kreeg te weinig steun. De eerste uitzege voor Gent kwam alsmaar dichterbij, maar het zou er wel eentje worden met het kleinste verschil. In de 79ste minuut kwamen de Buffalo’s nog goed weg toen Trezeguet kwam opzetten, Nielsen kreeg er nog net zijn lijf tussen. De voorzet van de Egyptenaar werd door invaller Ferber onder de lat gekopt, maar Thoelen kon nog over tikken.

Uitcomplex verdwenen

Zeven minuten voor tijd liet Hein Vanhaezebrouck nog Brecht Dejaegere opdraven, nog geen minuut later versierde de kleine middenvelder al een penalty. Hij dook de zestien in, maar daar zat het been van Thibaut Peyre in de weg. Een domme fout van de Moeskroense verdediger, de bal belandde op de stip. Kenny Saief liet de kans niet liggen en knalde de bal loeihard binnen in het midden, de 0-2 stond op het bord. Gent haalt nu een 6 op 24 buitenshuis en kan het juk van een mogelijk ‘uitcomplex’ van zich afgooien, maar het blijft veel te weinig voor de landskampioen van 2015.