Trossard scoorde de enige goal van de match. Aidoo en Berge vieren met hem.
Volledig scherm
Trossard scoorde de enige goal van de match. Aidoo en Berge vieren met hem. © BELGA
KAA Gent GNT
0
EINDE
1
KRC Genk GNK
  • Leandro Trossard Goal 55'

VIDEO. Met de groeten van Trossard: Genk wint ook op veld van Gent na knappe goal van kapitein, titel komt weer wat dichter

Play-off 1A touch of genius van Leandro Trossard loodste Racing Genk voorbij AA Gent (0-1). In het droomscenario viert Racing Genk komende zondag zijn vierde landstitel.

16 reacties

  • danny buyse

    5 jaar geleden
    De play offs zijn eigenlijk overbodig en enkel financieel goed voor de topclubs. Hoeveel keer gebeurt het dat de ploeg die op het einde van de reguliere competitie aan de leiding staat de titel verliest? Zelden of nooit! Genk verdient het en is het zo goed als 100%. Club supporter.
  • didier de coster

    5 jaar geleden
    excuseer beste supporters , maar als dat geen fout is op dejaegere ?? hallo kroket , op de beelden zie je duidelijk dat er een speler voor de ref staat en de ref het niet duidelijk ziet , genk moet verdiend kampioen spelen , dik verdiend en den agé gaat de beker pakken , dit zijn ze verplicht aan die vele trouwe fans zonder voorlijn; echte aagentfan
  • Lucaz Keizer

    5 jaar geleden
    Had als Gent fan, nooit gedacht blij te zijn met een nederlaag. Maar ik gun Genk zo hard de titel, na zo een prachtig seizoen. Wat de play offs betreft ben ik enkele ontgoocheld over de wedstrijd op Brugge en Anderlecht. De andere wedstrijden hebben we zeker getoond te kunnen voetballen, alleen het punten aantal is natuurlijk wat minnetjes. Hop naar woensdag.
  • Jef Smit

    5 jaar geleden
    Mooi voorbeeld van Clement zijn kunnen. Genk had het moeilijk in de eerste helft maar domineerde in de 2de helft. Clement heeft deze match in 15minuten tussen de eerste en de tweede helft gewonnen.
  • hugo wouters

    5 jaar geleden
    Waarom is Pots tussengekomen bij de wereldgoal van Ito? Lardot die als scheidsrechter de verantwoordelijkheid draagt op het veld, laat doorspelen. Het was een botsing zonder kwaad opzet, waarna Ito een solo opzet à la Messi en deze aktie super knap afsluit. Men had hem kunnen afstoppen op een normale manier door hem de bal te ontfutselen. Maar Pots wilde gewoon revanche nemen.
  1. Kalender van beslissende 30ste speeldag ligt vast: ook STVV-Club Brugge en Antwerp-Union vervroegd
    17

    Kalender van beslissen­de 30ste speeldag ligt vast: ook STVV-Club Brugge en Ant­werp-Union vervroegd

    De kalender van speeldag 30 ligt helemaal vast. Nadat eerder in de week al Anderlecht-KV Kortrijk vervroegd werd, zijn nu ook drie andere matchen verplaatst. Het gaat om Standard-Eupen, STVV-Club Brugge en Antwerp-Union. “Deze duels worden verplaatst om organisatorische redenen en op vraag van de rechtenhouder om zoveel mogelijk matchen te spreiden over de verschillende sloten”, aldus de Pro League.
  2. Blessin ongezien kwaad in de kring van Union na zege, Rouches trekken boetekleed aan voor razende fans: alle highlights van speeldag 27
    6

    Blessin ongezien kwaad in de kring van Union na zege, Rouches trekken boetekleed aan voor razende fans: alle highlights van speeldag 27

    Speeldag 27 van de reguliere competitie in onze Jupiler Pro League en de winnaar bovenin luistert alwéér - naast die van Anderlecht - naar de naam Union. Maar dat verhinderde Alexander Blessin niet om zijn spelers rond de middelcirkel samen te roepen en in een colère uit te barsten. Niet tevreden met hoe Union naliet Standard helemaal dood te doen (2-1). Van zo’n scenario kunnen de Rouches alleen maar dromen. Na de elfde nederlaag (Standard heeft nog maar zes keer gewonnen) blijft het degradatiespook levendig en werden de spelers gedwongen de woedende meegereisde fans te trotseren.