Mine Dalemans
Volledig scherm
© Mine Dalemans

Meer dan 40 zware incidenten in zes maanden in asielcentra: vechtpartijen, dronken verwijten, doodsbedreigingen

Uit interne, vertrouwelijke rapporten van Fedasil blijkt dat er in de asielcentra in 2018 meer dan 40 ernstige incidenten zijn geweest in een half jaar tijd - van dronkenschap en doodsbedreigingen tot medewerkers die een kopstoot krijgen.

98 reacties

  • Didier Heggerick

    4 jaar geleden
    Asiel centra gesloten maken , en grote bouwen nabij luchthavens na negatief advies de vlieger op in Luik Charleroi Antwerpen Oostende Zaventem ,Geen toegang tot uitgaan op grondgebied zonder asiel akkoord geen illegalen meer in onze steden ,een echt harder beleid hierin .Enkel nog oorlogs gebieden aanvaarden asiel de rest niet meer de eerste 10 j
  • andre van de wege

    5 jaar geleden
    sluit gans da boeltje kost veel geld voor de gemeenschap,
  • Bob Sleeckx

    5 jaar geleden
    Aleeh, ze betrekken er hier weer de ngo's bij. LOL. Die mensen komen naar hier na een verschrikkelijke lange reis meestal afbetalend aan smokkelaars, meestal vrouw of kind gedood... en dan komen ze hier aanschuiven en worden behandeld als vee. Afwachtend : ja, neen, ja, neen... opgesloten zonder zekerheid; lekker menselijk en warm empathisch. Die procedures moeten menselijker en korter en duidelijker.
  • nicole degens

    5 jaar geleden
    Wat hadden we nu gedacht. Vele van hen hebben alleen maar agressie en oorlog gekend, om dan nog niet te spreken van al die familie- en stam vetes, die ze uitvechten. Die komen dan getraumatiseerd naar hier en moeten hier zogezegd een normaal leven opbouwen. Het gaat onze maatschappij nog veel geduld en hulp kosten om daar terug een beetje westerse burgers van te maken.
  • Jo Bosman

    5 jaar geleden
    Theo Van Hoof. Bijna al deze zaken zijn gebeurd toen Francken de baas was en niet de Block. Je schiet je pijlen dus af op de verkeerde. De Block heeft de ondankbare taak om de rommel die Francken achterliet op te kuisen.