Wouter Beke en Kristof Calvo
Volledig scherm
Wouter Beke en Kristof Calvo © Photo News , Benoit De Freine

Kristof Calvo (Groen) wil coalitie vormen met CD&V: "Speel niet langer de kleine kartelpartner van N-VA"

In een klimaatduel gingen Groen-fractieleider Kristof Calvo en CD&V-voorzitter Wouter Beke in gesprek. Maar in plaats dat er vuisten werden gebald, reikte Groen een hand uit naar CD&V. Calvo stelde een coalitievorming voor, maar Beke reageerde terughoudend en zegt Groen nog iets te radicaal te vinden. Tot onbegrip van Calvo: “Waarom is het voor CD&V zo moeilijk om te zeggen: We doen het liever met Groen?” Zo schrijft Het Nieuwsblad.

46 reacties

  • Andre Wouters

    5 jaar geleden
    Op Groen en Blauw en N-VA kan men niet rekenen dat hebben we al gehoord......
  • Verstappen Martine

    5 jaar geleden
    Ik begin het alweer danig op de heupen te krijgen van al dat geklooi van de politici onder elkaar. Ik vind niemand mijn stem waardig, ik weet dan ook niet of ik zal gaan.
  • frans Venloo

    5 jaar geleden
    Er is maar een stem welke pijn zal doen en dat is Vlaams belang en hét is zeker geen verloren stem integendeel denk aan het signaal van de burger
  • ivan aerts

    5 jaar geleden
    Als gemiddelde werkman van pakweg 3000€ bruto hou je op het einde amper 1500€ netto over indien je geen aftrekposten hebt. Mensen die een huis en pensioensparen hebben houden 1600€ over. Toch wordt het gat in de begroting groter en groter. Er moet dringend een oorlog komen, het loopt de spuigaten uit.
  • Moehmena Rahous

    5 jaar geleden
    Inderdaad een regering van VB + NVA, dat is wat de Vlaming wil. In Ninove, Denderleeuw en Aalst, is men daar niet ver meer vandaan. Politiekers (ook NVA) zijn de kiezer zodanig aan het misleiden dat men massaal VB gaat stemmen, zelfs al wil men totaal geen VB. De enige weg om het cordon te doorbreken, lokaal weliswaar. De enige weg die de Vlaming heeft om zijn/haar wil door te duwen.