Acht minderjarigen bedreigen Theo Francken met nepgeweer vlak voor N-VA-feest

© BELGA

Een groep minderjarigen heeft vrijdagavond onrust veroorzaakt aan een feestzaal in het Vlaams-Brabantse Diegem waar het lentefeest van de lokale N-VA-afdeling plaatsvond. Onder meer Theo Francken werd belaagd toen hij toekwam met zijn wagen. Acht minderjarigen, waarvan enkele gemaskerd waren, bedreigden hem met nepwapens. Een van hen werd opgepakt.

gjs

“Rond 18 uur kwam de oproep binnen bij de politie”, zegt Catherine Bodet van politiezone Vilvoorde-Machelen. “Enkele jongeren waren buiten onrust aan het veroorzaken door mensen die toekwamen lastig te vallen. Ze bedekten daarbij hun gezicht en hadden nepwapens bij zich.”

De politie slaagde erin om acht minderjarigen te identificeren. “Dat verliep rustig, maar één van hen werd verbaal agressief tegen onze diensten en probeerde keet te schoppen. Hij werd bestuurlijk aangehouden voor openbare ordeverstoring.”

Lentefeest

Theo Francken en andere N-VA’ers waren aanwezig op het lentefeest van de lokale afdeling van hun partij in zaal ’t Kwadrant in Diegem, een deelgemeente van Machelen. De wagen van Francken werd omsingeld door de acht jongeren en ze bedreigden hem met nepwapens.

“Ik werd omsingeld door acht allochtone hangjongeren”, zegt Francken in Het laatste nieuws. “Het was behoorlijk schrikken. Ik ben geschokt.” Op Twitter voegt de politicus er nog aan toe dat hij de vader van de jongeren zal opbellen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen