Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Liters spaghettisaus verkocht voor goede doel bereid met mogelijk besmet vlees van Colruyt

Vzw Prinses Harte riep gisteren via Facebook op de spaghettisaus die ze verkochten voor het goede doel, niet op te eten. De saus bevat namelijk het vlees dat werd teruggeroepen door Colruyt omdat het mogelijk besmet is met de bacterie E. coli STEC. 

25 reacties

  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    Buiten alle reacties om, wat is er toch aan de hand met de controles hier? Telkens is er iets met het vlees in België.
  • Ferdinand Nuyts

    5 jaar geleden
    Vlees komt uit een waalse slachterij, daar moet controle zijn, niet in de winkel.
  • Steffi Cornelis

    5 jaar geleden
    Man man man, als ik de commentaren hier lees. Een slachthuis gaat in de fout en Colruyt word door het slijk gehaald omdat het zijn klanten informeert. Dat slachthuis zal ook wel nog leveren aan al de andere warenhuisketens en alle slagers in een weide omtrek. Waarom roepen zij hun producten niet terug, gezichtsverlies. Colruyt informeert tenminste en het gaat maar om mogelijks 10 %, is dus nog niet zeker of het wel besmet is, maar al die onderzoekers hier weten het al zeker. ZIELIG
  • Peter Buyck

    5 jaar geleden
    Wacht effe we zijn 28 april. Het vlees is al besmet van 16 april. Als ik op 20 april dat vlees had gekocht, dan was het al geconsumeerd want ik koop altijd de dag zelf of hooguit voor de volgende dag. En of E-colli doodgekookt is... hangt af van de kok en of deze dus 65° bereikte bij het bereiden...
  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    Het in gebreke stellen wegens tekortkomingen in de controle op de hygiëne van het verantwoordelijke Luikse slachthuis Viande de Liège, een filiaal van de vleesverwerker Belgian Meat Partners, door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) in juni 2018 heeft blijkbaar niet veel opgeleverd. Zou dit slachthuis nu minstens één exploitatievergunning verliezen ?