Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten.
Volledig scherm
Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten. © BELGA

Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten: “De N-VA is een pessimistische partij”

In een interview met de krant De Zondag zegt Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten dat vrijheid en optimisme dé fundamenten van haar partij zijn. Vrijheid voor de burgers om te doen en zeggen wat ze willen, en geloof in de vooruitgang van de samenleving. De N-VA daarentegen, dat is “een pessimistische partij”. 

19 reacties

  • Piet Peters

    5 jaar geleden
    Ze heeft immers gelijk. De enige ambitie van de NVA is het land totaal onbestuurbaar te maken.
  • Frank Vekemans

    5 jaar geleden
    Het liefst wat Rutten zou doen is een cordon Sanitair rond NVA leggen, en dat samen met Groen, zo kan ze er zeker van zijn dat ze nog mee mag regeren
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Beide partijen hebben hun eigen beperkte perspectief en verdedigen beperkte belangen. De N-VA deze van de ondernemers en de grote bedrijven. De OVLD deze van de rijkere middenklasse. De nouveau riches die neerkijken op de gewone werkmens. Waar veel kleine zelfstandigen ook toe behoren.
  • jos robben

    5 jaar geleden
    hoe hypocriet kan men zijn! Rutten pleit voor meer gecontroleerde en economische migratie terwijl haar partij enkele maanden geleden het Marrakesh pact heeft goedgekeurd en de burger een ongecontroleerde massamigratie door de strot heeft geduwd
  • Moehmena Rahous

    5 jaar geleden
    “De N-VA is een pessimistische partij”, zegt optimiste Gwendolyn Rutten. Moet het niet eerder zijn “De N-VA is een optimistische partij”, zegt pessimiste Gwendolyn Rutten ?