CD&V pleit voor ‘pensioengarantie’ van 1.500 euro

Hilde Crevits. © BELGA

Elke Vlaming moet na een volledige loopbaan recht hebben op een pensioen van 1.500 euro. Dat staat in de ‘pensioengarantie’ die CD&V op tafel legt. Dat heeft Hilde Crevits zondag gezegd op het CD&V-verkiezingscongres in Genk. Op dat congres werd Crevits zelf naar voor geschoven als kandidaat-minister-president.

‘Wij vinden dat iedereen na een leven hard werken zeker 1.500 euro pensioen moet krijgen voor zijn oude dag’, verklaarde Hilde Crevits op het verkiezingscongres van CD&V. Het gaat niet om een verhoging van de wettelijke minimumpensioenen tot 1.500 euro, zoals sommige andere partijen voorstellen, maar om een combinatie van de wettelijke pensioenen en een veralgemeend aanvullend pensioen via de werkgever. Op die manier moet elke Vlaming na een volledige loopbaan recht hebben op een totaalpensioen van minstens 1.500 euro.

Naast de pensioengarantie belooft het CD&V-verkiezingsprogramma, dat unaniem werd goedgekeurd door de leden, onder andere 240.000 extra jobs, 3.500 kilometer extra fietspaden en investeringen in de gezondheidszorg.

‘Crevits kan geschiedenis schrijven’

Crevits zelf werd op het congres officieel naar voor geschoven als kandidaat-minister-president voor Vlaanderen. Als dat lukt, wordt Crevits er de eerste vrouwelijke minister-president. ‘Een kans om geschiedenis te schrijven’, verklaarde voorzitter Wouter Beke.

Beke plaatst zijn partij pal in het midden van het politieke speelveld met het thema levenskwaliteit en mikt daarbij op de “stilzwijgende meerderheid”. “Die Vlamingen die de strijd tussen links en rechts doodmoe zijn, diegenen die het wij-zij denken, het angst aanjagen verfoeien. Die de onredelijke voorstellen, de onbetaalbare plannen, niet meer geloven.’