De Wever loopt Antwerp Marathon uit maar ziet af: “Blij dat mijn vrouw me niet voorbij gelopen is”

Zo’n 40.000 lopers nemen vandaag deel aan de Antwerp 10 Miles & Marathon. Onder hen ook heel wat BV’s en politici. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) finishte zijn derde marathon in 4u13:57.

syd

Onder meer Joke Vandevelde, Xavier Malisse, Geert Hoste, Francesca Vanthielen, Saartje Vandendriessche, federaal vice-premier Kris Peeters en de acht maanden zwangere (!) Sofie Goos lopen later op de dag nog de 10 Miles.

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) verscheen vanmorgen al voor de derde keer aan de start van de marathon. Hij liep die ook uit in 4u13:57. “Het was iets te koud voor mij vandaag”, luidde zijn eerste reactie. Iets later kon er al een kwinkslag af: “Het ligt aan de slechte begeleiding”, zei hij lachend tegen sportarts Chris Goossens die hem bijstond.

Naast de burgemeester lopen nog vier van zijn schepenen vandaag, maar dan wel op de 10 Miles. “Fons Duchateau, Jinnih Beels, Ludo Van Campenhout en Annick De Ridder lopen ook. Maar ik supporter dit jaar vooral voor mijn vrouw, die voor het eerst ook de marathon loopt”, luidde het bij de start. Al schertste hij bij aankomst nog: “Ik ben toch blij dat ze me niet voorbij gelopen is.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK.Verkeershinder en bekende lopers: alles wat je moet weten over de Antwerp 10 Miles & Marathon

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen